Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

nie byloby lepiej kupic HPSa? wyszloby taniej przy zakupie, taniej w eksploatacji i lepsze widmo.

hps 150W - 15000-16000lm 190zl z przesylka

12x23W - 16800lm - nie wiem ile cie kosztowalo

energo jest tylko energo z nazwy :P jak dojebales tyle zarowek to bedziesz mial problem z temperatura, wiem z wlasnego doswiadczenia.

co do temperatury, ja przy hpsie mam 23C, jaka masz wilgotnosc? nie za wczesnie na nawozenie?

Opublikowano

no 15zł wychodzi za jedno. co daje 180zł + oprawki+kable+listwa to napewno wyszedłem w plecy niz bym hps'a kupił... ale połowa pożyczona połowa kupiona i tak to wyszło , no jest jak jest następno razo koniecznie HPS'a
na początku miałem jeden wyciągający jeden dmuchający i temp. wynosiłaa 42 stopnie !!
box jest otwierany przez górę i trochę uchyliłem żeby wylatywało te gorące powietrze co pomogło zbić temp. do ok +/- 34stopni
ale dorzuciłem jeszcze jeden wiatraczek i na dniach wentylator łazienkowy zamontuje i myślę ze bedzię wszystko dobrze.
Co do nawozy myśle że (oby) nie przesadziłem , (naturalny nawóz )więc myślę ze nie zastane popalonych liści.
Jutro ide sie upewnić czy z nimi wszystko dobrze i wrzucę fotki . :elo:

Opublikowano

bylem dzisiaj i sie zdziwiłem ponieważ jednej liśćie zaczeły troche żółknieć a drugiej dolne liśćie usychają i zwijają sie do góry

co do tej z żóltawymi liśćmi myśle ze to brak azotu albo ph za wysokie ( woda z kranu na pierwsze 2 razy poszła) albo za wcześnie ten biohomus dostały ...

a tej drugiej to sam nie wiem czemu usychają te liśćie. temp. wynosiła 29'C

sami zobaczcie, czego to może być przyczyna?

Jest to ich 11dzień

post-19463-0-34764100-1349525528_thumb.j

post-19463-0-17466300-1349525544_thumb.j

Opublikowano

już men opuśćił koleżanki : )
jak narazie dajo rade smile.png czekam az zaczno kwitnąć i burze kwiatów odrazu dostano:)
na miejsce mena pujdzie feminizowany Diesel Ryder żeby miejsce sie nie marnowało : )

Opublikowano

UP
Jest to ich 25dzień
temp.25'

Zauważyłem juz pierwsze oznaki kwitnienia : )
zaczyna się hehe
Myśle nad laniem nawozu na FlO ( burza kwiatów )
ale czytałem trochę o nawozach i ludzie polecajo lać bohomus'a na weg jak i na Flo..
czy połączenie tych nawozów było by dobrym połączeniem?
np. środa biohomus a sobota burza kwiatów. jak myślicie?
no i dwie Fotki : ) gdzieś mi się zapodziała fotka Diesel Rydera..

WR1 (wydaje mi się że jej idzie lepiej )
post-19463-0-81103600-1350974321_thumb.j

WR2
post-19463-0-90384000-1350974329_thumb.j

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+