lubieplacki Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 nie byloby lepiej kupic HPSa? wyszloby taniej przy zakupie, taniej w eksploatacji i lepsze widmo. hps 150W - 15000-16000lm 190zl z przesylka 12x23W - 16800lm - nie wiem ile cie kosztowalo energo jest tylko energo z nazwy jak dojebales tyle zarowek to bedziesz mial problem z temperatura, wiem z wlasnego doswiadczenia. co do temperatury, ja przy hpsie mam 23C, jaka masz wilgotnosc? nie za wczesnie na nawozenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 lubieplacki - zobacz że ma wysokość 52cm, przy zastosowaniu HPS wysokość bedzie zmniejszona o około 20cm z czego zostaje 30cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 no 15zł wychodzi za jedno. co daje 180zł + oprawki+kable+listwa to napewno wyszedłem w plecy niz bym hps'a kupił... ale połowa pożyczona połowa kupiona i tak to wyszło , no jest jak jest następno razo koniecznie HPS'ana początku miałem jeden wyciągający jeden dmuchający i temp. wynosiłaa 42 stopnie !!box jest otwierany przez górę i trochę uchyliłem żeby wylatywało te gorące powietrze co pomogło zbić temp. do ok +/- 34stopniale dorzuciłem jeszcze jeden wiatraczek i na dniach wentylator łazienkowy zamontuje i myślę ze bedzię wszystko dobrze.Co do nawozy myśle że (oby) nie przesadziłem , (naturalny nawóz )więc myślę ze nie zastane popalonych liści.Jutro ide sie upewnić czy z nimi wszystko dobrze i wrzucę fotki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 bylem dzisiaj i sie zdziwiłem ponieważ jednej liśćie zaczeły troche żółknieć a drugiej dolne liśćie usychają i zwijają sie do góry co do tej z żóltawymi liśćmi myśle ze to brak azotu albo ph za wysokie ( woda z kranu na pierwsze 2 razy poszła) albo za wcześnie ten biohomus dostały ... a tej drugiej to sam nie wiem czemu usychają te liśćie. temp. wynosiła 29'C sami zobaczcie, czego to może być przyczyna? Jest to ich 11dzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 8, 2012 Author Share Posted October 8, 2012 Powoli dochodzą do siebie JEST TO ICH 13dzień tylko ten diesel ryder(po lewej u gory) coś tak powoli jej idzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 16, 2012 Author Share Posted October 16, 2012 fotki z 14.10.12 Jest to ich 19 dzień Temperatura cały czas 26' Razem Diesel Ryder ( coś słabo mu idzie w porównaniu do sąsiednich plantów) WR1 WR2 White Berry Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 20, 2012 Author Share Posted October 20, 2012 UP jest to ich 23dzień temperatura cały czas stała 25' dziś dostały kolejno dawke biohomusa White Berry był regularny i akurat okazał się męski ( Oto on: Diesel Ryder WR1 WR2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 siema fajne ruski Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 21, 2012 Author Share Posted October 21, 2012 już men opuśćił koleżanki : )jak narazie dajo rade czekam az zaczno kwitnąć i burze kwiatów odrazu dostano:)na miejsce mena pujdzie feminizowany Diesel Ryder żeby miejsce sie nie marnowało : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek56961 Posted October 23, 2012 Author Share Posted October 23, 2012 UPJest to ich 25dzieńtemp.25'Zauważyłem juz pierwsze oznaki kwitnienia : )zaczyna się heheMyśle nad laniem nawozu na FlO ( burza kwiatów )ale czytałem trochę o nawozach i ludzie polecajo lać bohomus'a na weg jak i na Flo..czy połączenie tych nawozów było by dobrym połączeniem?np. środa biohomus a sobota burza kwiatów. jak myślicie?no i dwie Fotki : ) gdzieś mi się zapodziała fotka Diesel Rydera..WR1 (wydaje mi się że jej idzie lepiej )WR2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts