Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Deszcze a nawożenie biohumusem

Recommended Posts

Opublikowano

W niedziele podlałem sadzonki woda z biohumusem, od tamtej pory codziennie pada. Czy deszcz wyplukal to wszytsko co wlalem do donic(donice sa 10l)? Czy moge wylac np 1 nakretke biohumus forte bezposrednio do donicy i czekac az deszcz splucze?
z gory dzieki za odp

Opublikowano

Zaczekaj aż deszcze miną, gleba podeschnie i wtedy normalnie podlej rozrobionym biohumusem. Teraz cokolwiek podlejesz to deszcz to wypłucze.

Opublikowano

Witam,

Deszcze wypłukują składniki mineralne. W takiej sytuacji najlepiej przydają się nawozy w granulacie np azofoska + dolomit. Wysypujesz na wierzch i deszcz sam wpłukuje w ziemię składniki mineralne. Oczywiście przy deszczach jest mniej słońca, co przkłada się na mniejsze zapotrzebowanie na nawozy, więc po deszczach możesz uzupełnić braki. W zeszłym sezonie w lipcu padało przez ok 2 tygodnie i to ostro i moje planty miały ostry deficyt nawozu tutaj uratowała sytuację azofoska:)

Opublikowano

witam niecała garsc w zupełnosci wystarczy nawet na 2-3tygodnie.

Opublikowano

I masz odpowiedź :) Natomiast nie wiem, czy nie za późno będziesz podsypywał, bo od jutra upały i będą planty rosły jak szalone:) Ja bym teraz dawał coś w płynie:)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+