Miernika nie mam niestety. Przyznaję - zapomniałem. Z wilgotnością.... przy mojej totalnie nie profesjonalnej szafie, gdzie światło ucieka 'wiatrakami' i 'drzwiami' to pewnie i tak nic nie zmienię. Temperatura wzrasta i myślałem o mokrych szmatkach czy coś tego typu żeby podnieść wilgotność ale nie wróżę tutaj sukcesu 😑
Jeśli chodzi o kwitnienie to wyglądają tak:
Dzięki za odpowiedz tylko na tych targach spodziewam człowieka z kanady ,którego osobiscie poznałem i jego pestki robiłem kiedyś jako pierwsze , jade zobaczyć co tam bedzie sie działo i coś chce z tamtąd ,zeschizowałem sie czy na granicy w razie jakiejś kontroli nie bedzie przypału .
Panny już mają 5 tygodni i przy każdym podlewaniu leję nawóz na wzrost według instrukcji na opakowaniu. Ogólnie wyglądają bardzo ładnie tylko pojedyncze liście na dole robię się żółte. Zastanawiam się czy to tak ma być czy może czegoś in brakuje lub zmienić nawóz na kwitnienie? Ogólnie już pachną i czuć jak się schyli nad nimi gdzieś na wysokości pół metra. Dodatkowo mam taki problem bo jeden auto White Widow jest dziwny, ma zniekształcone liście, bardziej grube od reszty, ale martwi mnie ten żółty i czarny kolor na górze. Co to może się dziać?
Witam wszystkie nasionka pękły i zaczęły puszczać kiełki tylko jedna puściła czarny kiełek i zdążyło mi się to pierwszy raz. Chociaż w sumie to może wykiełkowały że 20szt 😅 a jak u was mieliście może taką sytuację? Ale tak czy siak dzisiaj trafiają do ziemi razem z tą czarną i zobaczymy co z tego wyniknie.😉
Recommended Posts