BOB MARLEY Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Sam nie wiem bo nie próbowałem, ale wydaje mi się, że jednak coś w tym jest. Pewnie raczej sposób na dłuuugie, kalifornijskie lato. Mam na oku jeszcze jeden artykuł o pobieraniu klonów z kwitnącej rośliny i przywracaniu ich do vega - tzw. Monster Cropping - słyszał ktoś o tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackvegetable Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Można ale po co?Straciłbys większość zbioru z krzaka, bo te topy co by zostały od razu by kwitły, a powinny jeszcze 1-2 tygodnie wegować. Nie bardzo rozumiem. Topping regularnych roślin da 4 nowe, główne pędy a w automatach "przełączy" roślinę na kwitnienie? Tzn. że wyrosną te 4 pędy/topy i od razu zaczną kwitnąć czy nic nie wyrośnie po przycięciu i pozostałe pędy/topy zaczną kwitnąć?Pytam z ciekawości Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselM8 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Trening nie przelacza ci na flo. Mexicano chodzilo o to ze jezeli przeprowadzasz taki trening na automatach to zacznie kwitnac bo generalnie i tak zaczelo by to kwitnac po 2-3 tyg od wyjscia z ziemi. Czyli jak planty rosna dobrze to po 2-3 tyg trzeba by przeprowadzic ten trening bo dopiero wtedy roslina bylaby gotowa. A niestety tak szybko one kwitna ze to praktycznie w tym samym czasie by zaczelo kwitnac. Ten trening zwolni rosline i na pewno przy automacie nie da tak dobrych rezultatow jak lst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr LSP Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Stosuje tą metode ale zostawiam 6 szczytów głównych (obcinam trochę wyżej) i powiem szczeże że pozostanę przy tej metodzie póki nie znajde czgoś lepszego... wynik rewelacyjny, zero pie*******asię jak przy LST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuuba_24 Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 widziałem widziałem śliczne. trzeba przyznać. u mnie na 4 roślinach zastosowałem już te technikę. jednak niektóre ucięte na 6 jedna na 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolboy Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Witam, chciałbym sprawdzić tą metodę na oucie. Tylko tutaj moje pytanie, czy na tych plancikach mogę już to zastosować, albo czy nie za późno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuuba_24 Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 tak jak zaznaczyłeś, albo jeszcze piętro niżej.. co to za odmiana.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr LSP Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Mozesz ciac w miejscach ktore zaznaczyles Powodzonka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.