50_NiGGaZ Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam z dniem dzisiejszym pomidory przeszły na FLO i mam teraz pytanie bo naczytałem się już o tych nawozach tyle że głowa mała wychodzi na to że z nisko budżetowych nawozów Planton K jest dobry ale brakuje mu azotu a pomidory w małej postaci go potrzebują na flo więc moje pytanie do doświadczonych growerów czy nie zaszkodzi jak zastosuję cykle podlewania Planton K z wodą ... sama woda ... Planton K + 30ml Biohumusa na 1,5L wody ... woda ... Planton K itd
Gość Green_Man Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Bedzie spoko, pozniej mozesz calkowicie odstawic biohumusa.
Gość Mx2 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Siemanko wam, tez bd uzywal biohumus i planton k i chcialbym zrobic taka mieszanke bioumus/planton/woda ,problem i pytanie w tym ze nie chce mi sie wozic 10l na miejscowke przejebane,, moglby mi ktos napisac jakies proporcje z mala iloscia wody byłbym wdzieczny
Gość Dembowy Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Siemanko wam, tez bd uzywal biohumus i planton k i chcialbym zrobic taka mieszanke bioumus/planton/woda ,problem i pytanie w tym ze nie chce mi sie wozic 10l na miejscowke przejebane,, moglby mi ktos napisac jakies proporcje z mala iloscia wody byłbym wdzieczny Popatrz to jest tak: Na etykiecie masz napisane 20ml na 10 litrów wody, więc jeżeli chcesz zastosować to powiedzmy w jednym litrze wody to dajesz 2ml na 1 litr wody, jak na dwa to 4ml itd.
GreenPromotor Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Ja robię tak. Mam ten cały Planton K, mieszam w 2 litrowej butli. Później nalewam wody do drugiej butelki 2L i wlewam około 40-50ml roztworu i jest git.
Bernie Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Obczajcie co znalazlem ;P "PLANTON® K zawiera azot w ilości 16,5%m/m. Czyli w tym nawozie mamy do czynienia z przewagą potasu nad azotem. W przypadku pielęgnacji kwiatów balkonowych w okresie letnim czyli w fazie kwitnienia jest to optymalna formulacja. Nowe opakowanie rozpuszczalnych nawozów PLANTON® będzie opatrzone informacją o pełnym składzie makro i mikroskładników pokarmowych zawartych w mieszance." ile to bedzie 16,5%m/m? N:? P:9 K:24 ,moze to tylko sladowa ilosc azotu?
LepiSie Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Szczerze to powiem tak : Kup sobie Hesi Bloom Complex lub Canna Terra Flores koszt nie uwazam aby byl jakos duzy 30-40zl, a efekty x100 lepszy niz z Planktonem....
Bernie Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Napewno lepszy efekt bedzie po profesjonalnych nawozach, ale chodzilo mi o to czy planton k ma azot czy nie, adekwatnie do tytulu tematu
LepiSie Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 bo ja wiem ... byle czym plantow nie podlewam wiec nie mialem tego nigdy, ale kolega napisal juz, ze zawiera azot w ilości 16,5%m/m
Recommended Posts