Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

• Replies 2,7 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

jaki mi polecacie niedrogi zestaw nawozów na out(3*shaman , 3* passion#1, 5* easy sativa)

mam ziemie gotową mieszanke z nawozem(chce ją jeszcze wymieszać z pipiołem, perlitem, dolomitem i jak gdzieś dostane to sypkim biohumusem) i myślałem jeszcze o dokupieniu czegoś żeby było im dobrze:) czytałem o jakimś ripenie ale to ponoć pod koniec kwitnienia tylko. A coś na cały okres outa też by sie przydało czy nie trzeba? Do wydania mam 120zł

Jest to moja pierwsza uprawa więc prosze o wyrozumiałość.

Opublikowano

Mogę tuż przed wysadzeniem roślin przekopać ziemię z obornikiem? Czy będzie za mocny, i popali mi rośliny? I to samo pytanie dotyczące kompostu własnej produkcji :P z góry dzięki

Opublikowano

Dokładnie, świeży obornik posiada w swoim skłądzie grzyby, pleśń, bakterie.

Musi swoje przeleżeć, wtedy dojdzie do fermentacji i zabicia drobnoustrojów.

Wtedy będzie się nadawał.

Opublikowano

Mam takie pytanko, co robicie z sadzonkami gdy np. jest burza lub mocno zachmurzone niebo ?? Wiadomo ze najlepiej do boxa ale jeśli sie owego nie posiada? Mam niby jakąś świetlówke 24W ale co to jest...

Opublikowano

bobson - ja zaczynam, ale z tego co wiem to parapety nie bolą... a niebo kiedyś się rozjaśni

A teraz moje pytanko:
Moja roślinka ma jakieś 9 dni i siedzi sobie w kubeczku na parapecie. Spieprzyłem kiełkowanie i zdjęcie skorupki więc jest chyba lekko opóźniona, ale żyje. Chciał bym jej jakoś pomóc, żeby mi maleństwo odbiło. Pomyślałem o nawożeniu.
Wiem, że w zestawach takich firm jak Hesi itp. są odżywki i nawozy które możemy zapodawać roślince od samego początku. Nie mam jednak kasy na takie zabawki i zastanawiam się nad jakimiś tańszymi odpowiednikami. Na pewno zakupię mikoryzę, aby wspomóc układ korzeniowy, jednak zanim grzybek się rozwinie minie trochę czasu, a trzeba działać już teraz (a przynajmniej dobrze by było ). Czytałem, że niektóre osoby stosują biohumus według zasady "naturalne to można - tylko chemia zabija przed 3 tygodniem". Ile jest w tym prawdy??

Czy istnieje alternatywa dla drogich środków zapewniająca dobry start??

Opublikowano

jak masz kupna ziemie to nie dawaj dolomitu bo przedobrzysz ,lepiej zakup tester ph i reguluj wode ktora bedziesz podlewal.

perlit dozuj 1;5 L ziemi.

Ale ziemia ma 5,5-6, pH

Opublikowano

Mam parę pytanek.

1) jeśli gleba jest mokra to mogę posiać w workach ? Takich nie wkopanych w ziemie.

2) 20L ziemi w każdym z worków starczy na duże odmiany ? Czy dosypać ?

3) Korzenie w późniejszej fazie nie przebiją worka ? Jest to dość mocny worek na gruz.

4) Ziemie ze spota, te 20l zmieszałem z 10 łyżkami stołowymi dolomitu i 5 azofoski, dobrze ? Na wierzch dam jeszcze keramzyt.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+