adriansza Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 siemano na dolomicie pisze że podczas stosowania nie nawozic nawozami szczególnie fosforowymi, czy dolomit powoduje uwstecznianie pierwiastków w nawozie? myślałem że tylko wapno tak robi. (mowa o DOLOMIT 50) jak długo odczekać w takim razie ze stosowaniem nawozów?
kay Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Co Ty bredzisz lampa, one wygladaja jakby wczoraj wyszly z ziemi.Slabo rosna, bo stoja na parapecie i tyle. To lepieej trzymać je jeszcze z tydzień na oknie, czy dawać na spota pod butle?
mamamakota Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja się podłączam pod pytanie kolegi nade mna i mam jeszcze jedno. Jakie są negatywne skutki wyciągnięcia roślinki przez trzymanie jej właśnie na parapecie a nie w box-ie ??
FRANIO Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja się podłączam pod pytanie kolegi nade mna i mam jeszcze jedno. Jakie są negatywne skutki wyciągnięcia roślinki przez trzymanie jej właśnie na parapecie a nie w box-ie ?? Roślina wyciąga się do góry i w pewnym krytycznym momencie kiedy jest już za długa i giętka zaczyna przechylać/łamać się. A w boxie masz poprostu swiatło zapewnione cały czas i roślina rozwija się w pełnej okazałości i zaczyna się formowanie kolejne partie lisci zamiast szukać switała jak to robi roslina na parapecie. Ale jak jest roslina wyciagnieta poprostu przysypujesz rosline ziemia aby nie była taka wysoka i po problemie.
Elemor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Mam pytanko, mam nasionka noname i chcial bym je posadzic w lesie, jakies rady? Jest to moj pierwszy raz jak sadze i na dodatek w lesie czyli ciezkim miejscu, jakies rady, porady?
mamamakota Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Elemor wszystko jest opisane na forum
kay Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 To lepieej trzymać je jeszcze z tydzień na oknie, czy dawać na spota pod butle? Ponawiam pytanie.
jaszczur333 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 zrob jak uwazasz ja daje juz na spot
mamamakota Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Możesz dać połowe na spota a połowe zostawić w domku jeszcze z tydzień albo dwa. Ja osobiście poczekam aż wyjdzie mi drugie piętro liści i będzie się trzecie formowało. Mam mega do dupy ziemie na spocie, moge użyć zamiast niej ziemi uniwersalnej torfowej ?? (w takiej właśnie są w dolniczkach teraz roślinki )
koles Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Mam dwa pytania mysle ze pomozecie Włozyłem do ziemi nasionka ktore dopiero co sie otworzyly i wypuscily kielki kilka milimetrow poniewaz mialem przypal. Teraz roslinki leza na polu w doniczkach caly dzien i noc. Leza juz tak 2 dzien i nawet jedno nasionka nie wyszlo. Czy nic sie nasionkom nie stanie gdy temp spada okolo 7-8 stopni. I za jaki mniej wiecej czas moga zaczac wychodzic ??
Recommended Posts