Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Zakupy w sklepie thc-thc.pl a kartka w paczce - nie moczyć nasion

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Zakupiłem sobie nasionka w sklepie thc-thc.pl, wszystko jest jak najbardziej bez zastrzeżeń. Paczka elegancko spakowana, jak widać na zdjęciach. Zamawiałem do Niemiec przyszło bardzo szybko kurierem DHL, jestem zadowolony, widać że pełna profeska.

Ale mam jedno pytanie, w paczce poza nasionami i gratisami była jeszcze kartka z napisem:

" UWAGA: NIE MOCZ NASION W WODZIE "

Co mam przez to rozumieć?

IMG-20260609-WA0004.thumb.jpg.f5ccafbca550ce0776fa8085cebbc37b.jpg

IMG-20260609-WA0005.thumb.jpg.cc7609f81d960d7228a40e343fef062c.jpg

Edytowane przez James007
Opublikowano

Musisz to rozumieć dosłownie jak pisze „żeby nie moczyć nasion w szklenice z wodą”. Thc-thc sprzedaje świeże nasiona i jak je wrzucisz do szklanki z wodą to mogą zgnić. Metoda z moczeniem nasion w szklance z wodą jest przeznaczona dla starych nasion a nie dla świeżych.

Ogólnie nasiona żeby wykiełkować potrzebują wilgoci i tlenu. Jak wrzucisz świeże nasiona do wody to szybko nabiorą za dużo wody, utoną i zostanie dla nich odcięty tlen co spowoduje że nie wykiełkują a po prostu zgniją.

Ta kartka w paczkach od thc-thc.com pokazuje że wysyłają świeże pełnowartościowe nasiona bo jak by wysyłali stare nasiona to by nie dawali do paczek takiej kartki z informacją żeby nasion nie moczyć w wodzie.

• Upvote 1