Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Śmiało na 100%. To jednak powierzchnia 0.5m². 100W w tych nowych ledach to trochę mało jednak. 150W by już starczyło. 200W to będzie juz bardzo bardzo fajnie.

I chyba można im więcej wody dać. Wlej im po litrze spokojnie i odczekaj kilka dni.

Te donice masz jednak duże. 22 litry. To woda się po nich raz dwa rozejdzie.

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano

Update!
Dzień 23. 

Cztery dni temu po update'cie podlałem panienki wodą z bio growem 1,5ml/L i root juicem 4ml/L. Amnesia dostała 900ml a reszta po 300ml. 

Amnesia fajnie ruszyła, myślę że będzie z nią wszystko git, jednak o resztę się trochę martwie. Czekam na drugą lampe, mam nadzieje, że przyjdzie przed świętami. 
Zastanawiam się jednak nad tym, żeby sie skupić na tej AA, a resztę potraktować jako doświadczenie, żeby nie zabierać miejsca. 

Wrzucam też tabelki z warunkami jakby kogoś interesowało 😀

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

9.jpeg

10.jpeg

11.jpeg

Opublikowano

Siemanko 👊 patrz na VPD i staraj się utrzymywać w granicach 0,8kpa a max 1,0kpa wtedy maluchy mają odpowiednią transpirację soków odżywczych.

I masz straszne wąchania na tych wykresach 😅 a nasze rośliny uwielbiają stabilne warunki bo takie wąchania może je stresować.

Opublikowano
W dniu 3.04.2026 o 18:41, kolober napisał(a):

Siemanko 👊 patrz na VPD i staraj się utrzymywać w granicach 0,8kpa a max 1,0kpa wtedy maluchy mają odpowiednią transpirację soków odżywczych.

I masz straszne wąchania na tych wykresach 😅 a nasze rośliny uwielbiają stabilne warunki bo takie wąchania może je stresować.

W dniu 3.04.2026 o 18:44, kolober napisał(a):

Zobacz na to

Screenshot_2026-04-03-18-44-00-694_com.sf.meizhi.jpg

Najgorszej je stresujesz wilgotnością bo tam masz wąchania nawet do 30%-40% a to już jest bardzo dużo. 

Siemanko! Dzięki za odpowiedź! 
Właśnie mam problem z tą wilgotnością, kupiłem nawilżacz jakiś tani żeby był po prostu i to nie był najlepszy pomysł. Staram się go wyczuć żeby znaleźć złoty środek z ustawieniem przez to te wachania. 
Następnym razem dokupie chyba nawilżacz też od SF, bo przy moim trybie pracy to ciężko to kontrolować 😄

Opublikowano

Update!
Dzień 29.

W czwartek dorzuciłem drugą lampe i dałem ją na 50% mocy. 
Amnesia fajnie odbiła, myśle, żeby zostawić  jeszcze Orange Bud, a Desfrana i Think fast wywalić. 
Desfran i Think fast zatrzymały się w rozwoju konkretnie, OB może jeszcze nadrobi, także chyba lepiej zrobić troche miejsca w namiocie, co myślicie? 

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak to sezony to idzie wszystko uratować tyle że jak chcesz zrobić scrog to te cztery sztuki rozerwały by ci goxa 😅 zobacz u mnie na twoje czy na mój kanał na YT i ja mam aktualnie 3 sztuki w namiocie 70×140cm i boję się trochę o plechę bo Skunki są mega gęste. Radzę ci z doświadczenia że dwie sztuki w tych donicach to max co bym tam wsadził 😉

Edytowane przez kolober
Opublikowano

I taka moja rada żebyś przy następnej uprawie zaczął stosować mikroryze i trichoderme to są grzyby które pomagają w utrzymaniu zdrowych i silnych korzeni. Do tego mikroryza zwiększa objętość systemu korzeniowego nawet dwukrotnie co powoduje większy pobór wody i substancji odżywczych. A trichoderma rozkłada je szybciej i ułatwia do nich dostęp a do tego broni system korzeniowy przed patogenami jak pleśń 😉💪👍