Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Pierwsza hodowla - Automaty sherbet queen i royal runtz od RQS

Recommended Posts

Opublikowano

Jak 3 litry doatałytoim starczy. Ja teraz przy 20 litrowej materiałowej (ziemi wszedł cały worek 25l) daje po 2 litry. Zauważyłfm u siebie, że sprawdza się podlewanie tak po 10% pojemności donicy. Ale to tak od około 3-4 tygodnia. Wcześniej podlewam mniejszymi ilościami. 

Dostaną więcej światła to powinno im pomóc. Powinny odżyć. Za bardzo je chyba pomęczyłeś.

Ta medyczna ma 28% thc??? Kur##. To chyba laboratoryjnie sprawdzają. Musi fajnie klepać 🙂

Opublikowano

Ja co mogę powiedzieć z swojego doświadczenia daje nawozy od AN praktycznie przy każdym podlewaniu nie robiąc podlań czystą wodą do przelania donic 11 L czasem wchodzi 2 litry a czasem aż 3 - 3.5 L w stretchu co 2 - 3 dni. Rosną aż za bardzo 😛 Oznak przelania czy nadmiaru nawozu nie mają.

Opublikowano

Rysiu 

No trochę za bardzo, połamałem, podrywałem przy przenosinach z boxu do boxu, teraz muszę im dać spokój z 3 dni i potem sprawdzać czy trzeba podlewać 

Opublikowano

Jeszcze jedno. Z uwagi że to 31 dzień aplikacja proponuje mi przełączenie na kwitnienie. Wydaje mi się że według tego automatycznie reguluje VPD.

No i zastanawiam się czy jeszcze nie za wczesnie

Opublikowano

No dobra ale nie skróci to czasu świecenia lamp na 12/12? Bo jak pan to lepiej to ręcznie poustawiać. A co do medycznej to ostatnio kupiłem godfader  i też ponad 28%tadka a jeszcze wcześniej już nie pamiętam nazwy ale miała 31% Tadka i żadna z nich nie robiła tak dobrze jak choćby teraz ta bubblegum co ja z kosiłem a na 18% max. I to zależy co na też w sobie, jakie terpeny i tak dalej bo to jak kopie to zależy jeszcze od związków jakie posiada dana odmiana. Ale mam wrażenie że nie ma lepszej trawy na świecie od własnej uprawy👍😉 i szczerze żadna inna tak dobrze nie robi😉💪

Opublikowano

Oczywiście że nie ma lepszej niż własne zbiory, ale na te muszę poczekać jeszcze chwilę, ogólnie fajna alternatywa do Schitu co na dworcu sprzedają. 

VPD cytuje:

VPD, czyli Vapor Pressure Deficit (deficyt ciśnienia pary wodnej), to jeden z najważniejszych parametrów środowiskowych w profesjonalnej uprawie roślin, w tym konopi. Określa różnicę pomiędzy ilością pary wodnej, którą powietrze faktycznie zawiera, a ilością, którą mogłoby utrzymać przy danej temperaturze. Innymi słowy, VPD opisuje „ssanie” atmosfery – to, jak bardzo powietrze „ciągnie” wodę z powierzchni liści.

Ok dziewczyny szarpnęły się do góry trochę, wsiatło na maxa daje efekt, widać  pa 12 godzinach. 

Ale wydaje mi się że pojawiło się więcej końcówek żołtych, a dałem połowe nawozu wedug tabelki Biobizz. Zmniejszyć jeszcze🤔🤔? Boje się że braki są gorsze niż delikatne przenaworzenie

Zamowiłem bio haven jeszcze, czytałem że robi fajna robotę, co myslicie?

Pierwsze zdjęcie z wczoraj dla porównania, reszta z dzisiaj. Dzwiglale tam jedna doniczkę bo jeden Sherbet coś słabiej kwitnie i mniejszy jest, może pomoże mu więcej swiatła, teraz nie pamiętam już ale wiem że miałem 4 pestki i dwie doradzałem później chyba 4 dni. Możliwe że to jest z drugiego razu. A może po prostu genetyka. Oglądam ja uważnie czy się nie hermi czase2025-10-23(10).thumb.png.91a48d1b0bc55df123516641c38587fb.png2025-10-24.thumb.png.5b5ace4a2dcbaeb3c94e9d9b12226f3b.pngIMG_20251024_073037.thumb.jpg.7405ad26a3a7e58f8c1ac355d1c3fff8.jpgIMG_20251024_072235.thumb.jpg.d1e12d4cb7e82b122f237608086fb766.jpgIMG_20251024_072238.thumb.jpg.6de66e73e06fbb9c80f50388fd095762.jpgIMG_20251024_073019.thumb.jpg.db5896755cb501f7e5b960ac6184b33c.jpg

Sory że tak spamuje, ale się wkręciłem strasznie pozytywnie,😁😁😆

IMG_20251024_073036.jpg