Rysiu Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Jak 3 litry doatałytoim starczy. Ja teraz przy 20 litrowej materiałowej (ziemi wszedł cały worek 25l) daje po 2 litry. Zauważyłfm u siebie, że sprawdza się podlewanie tak po 10% pojemności donicy. Ale to tak od około 3-4 tygodnia. Wcześniej podlewam mniejszymi ilościami. Dostaną więcej światła to powinno im pomóc. Powinny odżyć. Za bardzo je chyba pomęczyłeś. Ta medyczna ma 28% thc??? Kur##. To chyba laboratoryjnie sprawdzają. Musi fajnie klepać 🙂 Cytuj
KushSensei Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Ja co mogę powiedzieć z swojego doświadczenia daje nawozy od AN praktycznie przy każdym podlewaniu nie robiąc podlań czystą wodą do przelania donic 11 L czasem wchodzi 2 litry a czasem aż 3 - 3.5 L w stretchu co 2 - 3 dni. Rosną aż za bardzo 😛 Oznak przelania czy nadmiaru nawozu nie mają. Cytuj
Eolenis Opublikowano 23 Października 2025 Autor Opublikowano 23 Października 2025 Fajnie relaksacyjnie, nie tak jak niedouczona z dworca😁. Ale mam wrażenie że czuć chemiczny posmak chyba że to wina trochę za wilgotnego tytoniu Cytuj
Eolenis Opublikowano 23 Października 2025 Autor Opublikowano 23 Października 2025 Rysiu No trochę za bardzo, połamałem, podrywałem przy przenosinach z boxu do boxu, teraz muszę im dać spokój z 3 dni i potem sprawdzać czy trzeba podlewać Cytuj
Eolenis Opublikowano 23 Października 2025 Autor Opublikowano 23 Października 2025 Jeszcze jedno. Z uwagi że to 31 dzień aplikacja proponuje mi przełączenie na kwitnienie. Wydaje mi się że według tego automatycznie reguluje VPD. No i zastanawiam się czy jeszcze nie za wczesnie Cytuj
Rysiu Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Ale to automaty. Co tu chcesz przełączać?? Cytuj
Eolenis Opublikowano 23 Października 2025 Autor Opublikowano 23 Października 2025 Automaty tak. Oświetlenie 18/6 To jest tryb który dostosowuje VPD , przy flowering powinno być 1,2-1,6 VPD A przy veg 0,8-1,2 VPD Cytuj
Wesoły Ogród Aliena Opublikowano 24 Października 2025 Opublikowano 24 Października 2025 No dobra ale nie skróci to czasu świecenia lamp na 12/12? Bo jak pan to lepiej to ręcznie poustawiać. A co do medycznej to ostatnio kupiłem godfader i też ponad 28%tadka a jeszcze wcześniej już nie pamiętam nazwy ale miała 31% Tadka i żadna z nich nie robiła tak dobrze jak choćby teraz ta bubblegum co ja z kosiłem a na 18% max. I to zależy co na też w sobie, jakie terpeny i tak dalej bo to jak kopie to zależy jeszcze od związków jakie posiada dana odmiana. Ale mam wrażenie że nie ma lepszej trawy na świecie od własnej uprawy👍😉 i szczerze żadna inna tak dobrze nie robi😉💪 Cytuj
Eolenis Opublikowano 24 Października 2025 Autor Opublikowano 24 Października 2025 Oczywiście że nie ma lepszej niż własne zbiory, ale na te muszę poczekać jeszcze chwilę, ogólnie fajna alternatywa do Schitu co na dworcu sprzedają. VPD cytuje: VPD, czyli Vapor Pressure Deficit (deficyt ciśnienia pary wodnej), to jeden z najważniejszych parametrów środowiskowych w profesjonalnej uprawie roślin, w tym konopi. Określa różnicę pomiędzy ilością pary wodnej, którą powietrze faktycznie zawiera, a ilością, którą mogłoby utrzymać przy danej temperaturze. Innymi słowy, VPD opisuje „ssanie” atmosfery – to, jak bardzo powietrze „ciągnie” wodę z powierzchni liści. Ok dziewczyny szarpnęły się do góry trochę, wsiatło na maxa daje efekt, widać pa 12 godzinach. Ale wydaje mi się że pojawiło się więcej końcówek żołtych, a dałem połowe nawozu wedug tabelki Biobizz. Zmniejszyć jeszcze🤔🤔? Boje się że braki są gorsze niż delikatne przenaworzenie Zamowiłem bio haven jeszcze, czytałem że robi fajna robotę, co myslicie? Pierwsze zdjęcie z wczoraj dla porównania, reszta z dzisiaj. Dzwiglale tam jedna doniczkę bo jeden Sherbet coś słabiej kwitnie i mniejszy jest, może pomoże mu więcej swiatła, teraz nie pamiętam już ale wiem że miałem 4 pestki i dwie doradzałem później chyba 4 dni. Możliwe że to jest z drugiego razu. A może po prostu genetyka. Oglądam ja uważnie czy się nie hermi czase Sory że tak spamuje, ale się wkręciłem strasznie pozytywnie,😁😁😆 Cytuj
Recommended Posts