Gość Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wysłany: Dzisiaj 17:47 -------------------------------------------------------------------------------- siemka mam pytanko jestem poczatkujaca bede naswietlac 24/24 podobno sa wieksze plony o ile mi sie przedluzy uprawa do tego chce zastosowac najpierw LST a w nastepnej kolejnosci FIM o ile calkolwicie mi sie wydlurzy uprawa i nierozumiem jakie dwa odrosty maja zostac nikt tego jeszcze dobrze nie wytlumaczyl jesli chodzi o trening FIM
domator222 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mam boxa 50x50x60. Co lepiej tam wstawić? HPS 100W czy HPS 150W czy kompakty? Nie wiem ile wysokości zajmie mi lampa HPS wraz z odbłyśnikiem (?) I czy do HPS 70W trzeba taki sam zestaw elementów do uruchomienia co do HPS 150 itp?
Ruski Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 moze zwierze, nie popadajmy w paranoje odrazu, kto o zdrowych zmysłach oploł by krzaka hyhy
lolo Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 na drzewach takie coś (tą ślinę) nie raz widziałem jak Yarcio pisze jakaś substancja organiczna pewnie nic groźnego co do roślinek to ładne ładne nie powiem :wink: a ten LR zajebisty widze już za niedługo będą testy a może już jakieś były
ojciec Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 do dr 80x80x160 wejdzie 9 donic 11l czy mozna dac do niego równiez 9 panienek czy bedzie dla nich za ciasno? czy moze dałyby jakos rade?
Eruil Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 domator222, masz niskiego boxa. Bedzie cieszko z hpsem. Bedzie sie grzalo i malo miejsca. Na hpsa musiszliczyc jakies 20 cm minimum plud doniczki minimum10cm.zostaje 20 cm. ledwo starczy na LR. Montuj kompakty ojciec, zazwyczaj topanowie rosna wieksi, wiec panieni wejda jak najbardziej. Jak dobrze ponaginasz to powinno wejsc. Jak nie, to zawsze mozesz jedna wystawic na outa
ojciec Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 ojciec, zazwyczaj topanowie rosna wieksi, wiec panieni wejda jak najbardziej. Jak dobrze ponaginasz to powinno wejsc. Jak nie, to zawsze mozesz jedna wystawic na outa ok dziekówka, a przyfimowac bede mógł te kraczki??? (pamietaj ze beda w tych doniczkach na styk w boxie)
Eruil Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 czyli na boxa 40x40 wystarczą 3 takie zarówki tak ? w sumie bylo by to absolutne minimum (a nawet troche pod minimum). Daj jeszcze jedna jakas mniejsza i bedzie ok. a przyfimowac bede mógł te kraczki??? jak najbardziej. Troche sie rozgalezia, ale nie bedzie zle jak liscie beda zaslaniac swiatlo innym szczytom to spokojnie mozesz kilka wiekszych oberwac i nic sie nie stanie (tylko nie na raz! ja co tydzien wywalam najwiekszego liscia ktory zaslania swiatlo innym )
toon Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 witam, mam taki oto układ zasilający: UKŁAD ZASILAJĄCY DO HPS I MH 150W PRO-V-T SYSTEM -kompletny układ zasilający -do lamp HPS i MH o mocy 150W -producent: GIB - Hiszpania -model: PRO-V-T -zasilanie: standart 230 V, 50Hz -automatyczne zabezpieczenie przed przegrzaniem na schemacie wejścia mają literki: F,F,N,N , wyjścia (do połączenia z żarówką) oznaczone są LR,LA. Jest jeszcze L1 i N ale to chyba tyczy się podłączenia kabla zasilającego. Ktoś ma pomysł jak to zmontować?
rookie Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 czy w boxie podczas uprawy moze byc cigale 24/0 dla roslin z autoflo/?
Recommended Posts