Rasta997 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 anitka26, nie , poniewaz beda sie gryzly kto jakie witamina ma pobierac i moga ci zwiednac.. mialem kiedys taki przypadek jak mialem w 10L 2 rosliny..
r4d3x Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 A ja mam takie pytanko. . . Moje planty miałem w 250ml doniczkach i jakoś tak rosły bo rosły i przesadziłem je w 2 litrowe i tak przy przesadzaniu 1 planta normalnie korzonek był przyczepiony do doniczki (papierowej) i musiałem go troszke tak jakby oderwac. . i pytanko takie. . . będzie ok wszystko? dodam że korzonek był na końcówkach tak przyczepiony. . jak myślicie? po przesadzeniu jeszcze podlałem dobrze zrobiłem??
Rasta997 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Nic się raczej nie stało Jeśli ''uszkodziłeś" końcówki korzeni to nic się nie stało. Zrosną się i będą żyć.
Wladek Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Witam. Mam w planach konstrukcje boxa ( jest już szafeczka) ma ona metr wysokości, niewiem tylko jakie roślinki można w niej uprawiać doradźcie coś. Wiem napewno że lowridery ale jak dla mnie to za mało materiału z tego wychodzi wiec wolał bym coś innego ale nie wiem co. Licze na waszą pomoc. Pozdrawiam
Wladek Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Może i jest gdzieś odpowiedz na moje pytanie ale czytam forum już od jakiegoś tygodnia i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie a wiec prosze doświadczonych rolników o pomoc Nie znam sę aż tak bardzo na odmianach choć troche o nich czytałem. Będzie to mój pierwszy zasiew więc doświadczenia w uprawie też nie mam więc musi to być w miare prosta uprawa, zależy mi także aby palonko było mocne i dużo wiadomo jak każdemu także jeszcze raz prosze o pomoc. Dodam że box mój ma metr wyskości i to mnie troche martwi. Pozdrawiam
mat3uszx Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 White russian, Diesel Ryder, Low snow, AK 47, Low Ryder Napiszcie w kolejnosci od najbardziej smierdzacego do prawie nie wydzielajacego zapachu.
Bartoll Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Powiem tylko tyle ze diesel ryder nie ma takiego intensywnego zapachu ale cos tam smierdzi(w tym wypadku soda oczyszczona da rade) a Ak 47 nie polecam najbardziej chyba smierdzi z autoflo reszty nie uprawialem to nie wiem Pozdro
LepiSie Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Władek, jak cos prostego to zacznij od LR#2 nie daje az takiego intensywnego zapachu zasadniczo latwo sie uprawia wiec powinienes dac rade
Quonte Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Chyba każdy z was chodził do gimanzjum na chemie. I dowiedzial się bardzo przydatnej informacji... Kwas+zasada-> Sól+woda I teraz biorąc wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) jako zasade podczas reakcji musi też powstać upragniony przez nas dwutlenek węgla kwasem może być jakikolwiek kwas -> nawet cytrynowy Ja pisze to teoretycznie bo tego nie sprawdzałem i chce się dowiedzieć czy dobrze kombinuje... Czyli - czy to wypali?
MaestroSS Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 siema czy warto dawać do tej ziemi dolomiti jeszcze pytanko odnośnie biorizotonic czy stosować go od pierwszych dni życia bo nigdzie nie ma tabeli dawkowania tego nawozu.
Recommended Posts