lampa Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 to zależy jak duży masz boks, ale moim zdaniem już czas. 4 tygodnie to przy prawidłowym rozwoju to wystarczająco długi weg. a twoja roślinka bardzo ładnie się rozwija
wolfer Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 to zależy jak duży masz boks, ale moim zdaniem już czas. 4 tygodnie to przy prawidłowym rozwoju to wystarczająco długi weg. a twoja roślinka bardzo ładnie się rozwija Boxa mam 130cm - doniczka i oswietlenie to pewnie z 80cm zostanie, mocno ja trenuje od poczatku bo boje sie ze w boxie sie nie wyrobi, tagze od jutra zaczynam oswietlanie 12/12. Jeszcze jedno pytanie czy nawoz na flo od razu lac po nawozie na weg? Bo to beda inne nawozy niz na weg i zastanawiam sie czy raz nie przelac troche sama woda o ph 6,5-7,0 i potem na woz na flo
lampa Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 możesz od razu, nie ma problemu. Ale jak raz przepłuczesz ziemie, to się nic złego nie stanie.
electromecca Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 elo szybkie pytanie chce na krotko spiac zarowe z kablem, mam trzy kolory zolty, niebieski i brazowy, ktory przymocowac do boku a ktory do dolu zarowki? Wiem ze glupie ale nie ma wyjscia, objechalem w chooj sklepow i nigdzie nie maja koncowki. Zarowka uvb. dobra juz mam pozdro.... btw ile mozna naswietlac rosline zarowka uvb? troche poczytalem na haszyszu ale co rolnik to inna metoda
cheton Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Ladnie chlopaki dajecie Ja tez juz cos tam kielkuje, ogolnie czekam na poprawe pogody, bo nie za ciekawa jest obecnie.
Hestro Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Siema, mam w boksie 5 bwxc mają już 11 dzień, niepokoi mnie że się tak wyciagneły, podaje niżej link do fotek, co o tym myslicie?lampa hps 150w2 wiatraki 12x12cm
Boby Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 hejka, domyslam sie ze jeden z tych wiatrakow to mieszający, ale nie jest zle spoko, jak mozesz to opusc lampe niżej, ale uważaj na temp.
szalonyszaleniec Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 zestaw-do-uprawy-growbox-hps-400w-akcesoria-promoCo o tym myślicie? Opłaca się? Poluję (już dłuższy czas, były małe komplikacje) na jakiś dobry, gotowy zestaw, co prawda myślę o czymś większym (np 100x100x200), oświetleniem 600W (MH na wega i HPS na flo), dodatkowo w tym zestawie nie ma cooltube.Z drugiej strony nie wiem, czy warto dopłacać drugie tyle, żeby mieć taki na przykład taki zestaw: Dark Street 120 II - ZESTAW MINI -Wyposażony Box uprawowy 120 x 120 x h180cm Zestaw zawiera: . box: DarkStreet 120 v2 . oświetlenie: lampa HPS GIB 600W Flower Spectre z zasilaczem magnetycznym i odbłyśnikiem alu. tekstura + akcesoria . wentylacja: wentylator promieniowy 420m3/h, filtr węglowy Eco 360-480m3/h, przewód wentylacyjny miękki . wyposażenie dodatkowe: easy rolls, timer mechaniczny Aby poznać dokładne parametry zestawu kliknij na zdjęcie. Zestawy nie są okablowane, nie ma w nich doniczek etc Mam w planach trzymać tam 4-6 dużych, dorodnych Pań. Teraz leci mi mój 3 sezon na out, ale w indoorze nie mam jeszcze doświadczenia, więc z góry dziękuję za wszystkie porady Pozdrawiam.
Zdzisiu45 Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Mam pytanie ile roślinek do takiego pcbox'a zmieszczę?na pewno Royal dwarf i diesel rider jak myślicie jeżeli bym sie uparł to i trzecia roślinka dałaby radę ?bo mam w zanadrzu jeszcze :annapurna AFWhite widow AFGnomo AFCobra AFNL AFOczywiście wszystkie feminizowaneLumenów 5040doniczka około 8LNawozy GHE :Florabloom, FloraGro, Ripen.Fotoperiod:20/4Box zrobiony z wkładem serca i pracy;)Na razie box jest w fazie testów bez roślin. wszystko pracuje :Lampy.. wiatraki.. higrometr.. Po jednej dobie będe widział temperatury max i min. pestki royal dwarf'a i DR już w wodzie. Pozdrojest to pcbox wymiary 20cm -szer 45 cm -gł 45cm- wys
szalonyszaleniec Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 I nie wkładaj wszystkich do jednej doniczki, tzn zrób w niej np jakimś kartonem, albo plastikiem przedziałkę, żeby korzenie się ze sobą nie kłóciły (jeśli się mylę - niech ktoś poprawi).
Recommended Posts