Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

siema,wyczytalem gdzies na forum ze okres czasu flo liczymy nie od przelaczenia lampy na 12/12, tylko od pokazania pierwszych pre flowerow or plci,ale to chyba to samoL:)

Czy ktos moglby poardzic??

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Witam ak47 drugi dzień pod lampa, wszystko dobrze? moja temp na dole boxa wynosi 30 stopni na środku 34, myślicie że jak wsadzę tam szybę to stracę dużo na lumenach? Pozdrawiam

post-31925-062668500 1299508582_thumb.jp

Opublikowano

no nie to samo, bo niektóre rośliny zaczynają pokazywac kwiaty nawet po 3 tygodniach od przełączenia fotoperiodu.

Czyli wnioskuje ze od pokazania pierwszych kwiatow po przelaczeniu.

tnx

Opublikowano

ciężko jasno określić. Ja FLO liczę od pokazania płci. Ale w wszelkich zapiskach licze tez dni od przełączenia.

Ale jakby brać pod uwagę długość kwitnienia jaką podają seedbanki, to raczej od pokazania kwiatów.

Majona-

cieżko powiedzieć czy wszystko ok. bo na zdjęciu widać niewiele. temperatura jaka cie interesuje to ta przy szczytach, a nie na dole górze, czy pod boksem. max to 30 stopni w miejscu gdzie roślina się kończy.

a czy stracisz dużo, to zależy ile masz i jaką szybe wsadzisz

Opublikowano

wsadziłem szybkę i temperatura się zmniejszyła do 26 stopni, to mi się podoba daje troszke lepsza jakość 
a tak wgl to jest roznica jak wsadzam odrazu do docelowej doniczki a do małego kubka ?;> chyba tylko jezeli chodzi o utrzymanie wilgotnosci wieksza donica wiecej wody ...

Opublikowano

Siema,czy ktos siee orientuje jak zachowuje sie Ph wody przepuszczonej przez filtr osmotyczny???

Ph wody w miom kranie na wyspie:)wynosi okolo 7,8 ,to dla mnie wazne bo niehcce kombi nowac z Ph down

tnx

Opublikowano

Siema mam 2 malutkie pomidorki po lst, wyszły juz dodatkowe szczyciki ale sa malutke a roslina ma juz miecha i chce je przełaczyc 12/12 i tu pytanie czy po przestawieniu jescze jakis tydzien/2 tygodnie bedzie normalnie rosła jak na wegu bo chcem zeby troszke urosła i dopiero po ok 2 tygodnie zacznie kwitnac?? czy nie ma na to reguły jedne szybiej kwitna drugie wolniej? z tego co wyczytałem to po przełaczeniu 12/12 moze zleciec troche czasu zanim zacznie kwitnac ale czy w tym czasie rosnie jak na wegu??

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+