Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam mam pytanko co do barwy swiatła, mam zamiar wstawic 4 swietlowki kompaktowe i czy beda pomidorkidobrze sie rozwijały jak na cały okres hodowli bede miał 2 swietlowki o ciepłej barwie(2700k) i 2 o zimnej (6500k)??? pozdrooo ave maria

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Witam. Chce zakupic hps 250w i gniazdo e40. Ale teraz jak z podlaczeniem tego do sieci aby sie nic nie nagrzewalo i zeby bylo bezpiecznie. Niemam kasy na zasilacze przeznaczone do tego typu lamp bo kosztuja one dosc sporo. Czym mozna to zastapic? Czyjak podlacze to na krotko- kabel gniazdo e40 i do gniazdka to bedzie prawidlowo dzialalo? Chodzi mi przedewszystkim o bezpieczenstwo, niechce spalic chaty

. Prosze was o porady.

Opublikowano

elephanto, poczytaj o elektryce troche.

Jak myślisz po co sprzedawane są układy zasilania do HPS?

czy jakby można było podpiąc bezpośrednio lampe do gniazdka, to czy ktokolwiek kupowałby drogi układ zasilania?

Opublikowano

nic nie kupować!

przynajmniej do czasu, az nie oczytasz się troche. Chłopie nawet nie masz pojęcia jak taka lampa potrafi grzać. w tak małym boksie będziesz miał piekarnik.

czytaj, czytaj i czytaj.

zacznij od policzenia ile lm potrzeba na taką powierzchnię.

podpowiem 7800lm. hps 250W daje ok 30000lm.

także wnioski wyciągnij sam.

a poza tym czytaj forum. Tu wszystko jest jasno i wyraźnie napisane.

Podstawy musisz wiedzieć sam. Przy bardziej skomplikowanych zagadnieniach chętnie pomożemy.

PS. w moim podpisie masz link do GL na podobnej powierzchni.

Opublikowano

Osobiscie nie brałbym zadnego, ale jakbym musiał to optowałbym przy tym drugim.

Najpierw jednak powinieneś zadać sobie pytanie gdzie to będzie pracować, mam na mysli powierzchnię

itd.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+