Gość masakrator Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Jest to stary temat, zamknięty. Po wielu probach i rozkminkach nad ziarnem femi jestem w trakcie kolejnego malego experymentu,uzyskalem na meskiej roslinie zenskie kwiaty ,teraz jak bede mial mozliwosc musze znalezc 100% zenska rosline na niej wytworzyc meskie kwiaty,ktore beda zawieraly 100% zenski pylek xx,nastepnie zapylam tym pylkiem zenska rosline i powstaje ziarno femi,hehehe latwo sie tak pisze ale do wykonania trzeba troche wysilku,i nie wiem czy ogarne to wszystko,moze to potrwac kilka lat nawet heheh ale warto dla swojej satysfakcji
lolo Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 grzesiu ładnie ładnie trzeba się rozwijać ale powiedz ty mi gdzie dostałeś ten kwas też troszkę szukałem ale kiepsko znalazłem raz na allegro ale akurat końcówka aukcji była i niestety nie udało mi się kupić :/
Gość masakrator Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Kwas giberelinowy. Cytat Kwas giberelinowy Synonimy: giberelina A3, Acide gibberellique, Activol GA, Berelex, Brellin, Bekugib, GA3, Gibb-3-ene-1,10-dicarboxylic acid, 2,4a,7-trihydroxy-1-methyl-8-methylene-1,4a-lactone, (+)-Gibberellin A3, Gibberellin X, Gibrescol, Gib-Sol, Gib-Tabs, Grocel, Maxon (plant growth regulator), NCI-C55823, Pro-Gibb Plus, Ralex, Release LC, RyzUp, 2,4a,7-Trihydroxy-1-methyl-8-methylenegibb-3-ene-1,10-dicarboxylic acid 1,4a-lactone Wzór chemiczny: C19H22O6 Nr CAS: 77-06-5 Masa cząsteczkowa: 346,37 Czystość: powyżej 94% Właściwości: Postać: drobne kryształy Rozpuszczalność: dobrze rozp. w etanolu, słabo rozp. w wodzie Opis: naturalny fitohormon stymulujący wzrost i wydłużanie komórek ,w szczególności wydłużanie pędów; ponadto stymuluje podziały mitotyczne komórek oraz powoduje wychodzenie nasion ze stanu uśpienia i przyspiesza kiełkowanie(zastosowanie w stratyfikacji). Stosowane stężenia to od 0,01 do 10 mg/dm3 (w zależności od gatunku rośliny i rodzaju tkanki). Używany także do stymulowania rozwoju kwiatów ozdobnych (gożdziki, rośliny cebulowe). Jednoskładnikowe , gotowe preparaty do stosowania w ogrodnictwie zawierają zwykle 10%, 80% lub 98% GA3 (kwasu giberelinowego).Stosowany w kosmetyce jako dodatek do kremów (wg informacji producenta emulsji Factor G stymuluje fibroblasty, przyspiesza procesy regeneracji komórkowej, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny)
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Grześ no to bawimy się razem, tyl;ko, że ja jestem już w fazie testów pestek uzyskanych z zapylenia damki hermą. Hermę akurat miałem z pestki z palenia więc nie musiałem się spinac z jakimś kwasem 8) Dałem mojemu kumplowi pestki california orange x herma sativa, zasadził dwie roślinki bo na tyle tylko miał miejsca w boxie, na razie jedna damka, druga sie jeszcze nie ujawniła. Poza tym mam jeszcze pestki Fruitbowl x white russian x durban x herma california x herma dutch dragon femi x herma Jestem bardzo ciekawy jak to jest z tym zapylaniem hermą :] pozdrawiam rolników
franzPL Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 mooniek13 nie chce ciebie martwic ale jesli miales 100% herme to niestety pestecxzki rowniez beda tylko i wylacznie hermami juz to przerabialem aby znalesc 100% babke jest strasznie trudno na 1000 roslin ok 1-2 to wlasnie 100% kobita wiec jest strasznie trudno taka wyczaic potem trzeba jedynie doprowadzic aby na niej pojawilo sie kilka kwiatkow meskich niby proste ale nam tzn rolnikom w PL gdzie uprawa jest zabroniona oraz malym nakladom finansowym do tego mala ilosciom posadzenia na raz roslin moze to zajac lata gdyby to bylo takie proste wszyscy mieliby juz pestki femi
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 No cóż szkoda, trochę mnie zdolinowałeś Franz A powiedz czy rośliny mają tendencję do hermienia jeśli pochodza z pestek robionych z herma100% x damka? [ Dodano: 2008-05-31, 11:14 ] Acha, czyli tak jak robi Grześ to jest dobrze, tak? Że hermi damkę...
Gość masakrator Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 franzPL, zgadzam sie z toba w 100% ,najtrudniejsza sprawa to znalezienie wlasnie 100% kobity,w tym wypadku moze dostane klonika od przyjaciela,ktory ma wieksze mozliwosci na posadzenie wiekszej ilosci roslin. A powiedz czy rośliny mają tendencję do hermienia jeśli pochodza z pestek robionych z herma100% x damka? tak. mooniek13, sytuacja jest u Ciebie prawie takasama tylko o co chodzi,by uzyskac femi nasiona musisz posiadac taka rosline zenska ktorej zmiana fotoperiodu nic nie zmieni i na niej nie urosna kwiatki meskie bo to 100% zrnska roslina,potraktowanie takiej rosliny zenskiej roztworem kwasu doprowadzi do pojawienia sie na topach kilku-kilkudziesieciu kwiatkow meskich (ktorych pylek jest xx) to znaczy ze jakakolwiek zenska roslina zapylona tym pylkiem bedzie panna,a pylek z hermy jest xy wiec zawiera w sobie jak i meskie tak i zenskie osobniki.sory ale ciezko to tak wytlumaczyc
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Spoko Grzesie, już tłumaczyc nie musisz, mooniek wie o co biega Znam się trochę na prawach genetyki. Wyjasniłeś mi to bardzo dobrze. No cóż nie pozostaje mi nic innego, jak kupic ten kwas i też się pobawic w to. Ale to dopiero od następnego roku A Tobie życze powodzenia w produkcji nasion female. Stary będziesz wielki! W sumie ja też będe wielki jak mi Colombian red haze dojdzie na outcie, hehe. Grześ będziemy tu trzaśc, hehe. Dobra, bez lansu :] :zbakany:
Gość masakrator Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 wiec dzielmy sie tym co moze nam pomoc,100% kobita poszukiwana,jesli taka ktos by posiadal zamawiam klonika do dziela growerzy.
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Ale jak szukasz tej 100% kobitki to obserwujesz dokładnie każda pąk, każda pachwinę liścia czy nie ma jakiegoś męskiego kwiatka, czy tak?
Recommended Posts