Rysiu Opublikowano 30 Września 2023 Opublikowano 30 Września 2023 (edytowane) Ładne jak na 14 dni. Można by im juz dać trio z AN. Ewentualnie jeszcze raz ukorzeniacz z większą ilością wody. Tak 0.7-1 litr na doniczkę a potem AN grow, micro, bloom Edytowane 30 Września 2023 przez Rysiu Cytuj
GreenPig Opublikowano 3 Października 2023 Autor Opublikowano 3 Października 2023 Właśnie dałem im jeszcze raz ukorzeniacz. Myślę, że już wystarczy. Teraz wlasnie myślałem dać im troche papu. Myślisz, że już wszystkie dać czy narazie tylko micro i grow ? Cytuj
Rysiu Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 Sprawdź tabele na stronie AN. Chyba wszystkie się dawało, tylko nie pamiętam w jakich proporcjach. Cytuj
GreenPig Opublikowano 7 Października 2023 Autor Opublikowano 7 Października 2023 Siemanko. Zamykamy 3 tygodnie. Rosliny zaczęły kwitnąć. Tym razem puscimy je wolno. Bede tylko troche przycinac troche duze wiatraki. Dostaly juz jedno karmienie. Temp 27-22°C i wilgotność 50-60%. Jedna Amnezja nie wiem czemu jakas niska jest, miejmy nadzieje, ze odbije keszcze. Pozdrawiam 🙂 1 Cytuj
Rysiu Opublikowano 7 Października 2023 Opublikowano 7 Października 2023 Teraz jak przechodzą na kwitnie i zaczną dostawać AN to je powinno wystrzelić dobrze w górę. Fajnie, że bez treningu. Wolno puszczone to moje ulubione 🙂 Cytuj
GreenPig Opublikowano 7 Października 2023 Autor Opublikowano 7 Października 2023 No właśnie na 3 widac, ze fajnie sie zaczynają wyciagac tylko jedna Amnesia niska. Chociaż pieter maja tyle samo. Moze ją wyciagnie. Za 2 tygodnie juz lampa pojdzie na 220Watt. Ostatnie 2 tygodnie nam Max. Cytuj
Rysiu Opublikowano 7 Października 2023 Opublikowano 7 Października 2023 Ja robię inaczej. Przynajmniej w ostatnich growach tak kombinowałem.Na poczatku jakieś 60-80%. Zwiększam na fazie wzrostu stipniowi do 4 tygodnia. 4 do 6 lub 7 tygodnia max światło i potem co tydzień zmniejszam trochę. Taka symulacja jakby wiosna-lato-jesień. I tak samo kombinowałem z godzinami świecenia przy automatach. 15/16/17/18/18/18/17/16/15/14/13/12. Miałem wrażenie, że daje to dobry efekt. Szczególnie skracanie czasu i mocy naświetlania jakby przyspieszało kwitnienie. Kiedyś tak nie robiłem. A ostatnio to mam wrażenie, że przez takie zabiegi szybciej dochodziły. Przez co też źle rozplanowywałem nawożenie. Rośliny były juz gotowe a ja jeszcze flusha nie miałem zaczętego. Polecam spróbować. Cytuj
GreenPig Opublikowano 14 Października 2023 Autor Opublikowano 14 Października 2023 Siemanko Załoga. Wczoraj minął 4 tydzień z życia roślin. Dostają troche nawozów, troche CalMag i Czusta wodę. A tak się prezentują: Dzięki za uwagę 🙂 Cytuj
DrakeShake Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 Cześć zauważyłem że jesteście aktywni w tym temacie ja z prostym pytaniem zamówiłem sobie lampki dzisiaj dwie pestki wyrosły z gleby się pokazały i mam outdoor pack 3 nawozów od biobizz ziemia też biobizz wleciała i zasadnicze pytanie jak przełączać lampy ile godzin włączone ile wyłączone mają być i co to jest weg ? Czaje ze to jakaś faza rozwoju ale na czym polega ? Jak możecie polecić co by jeszcze się przydało do udanej uprawy to super by było Cytuj
Rysiu Opublikowano 18 Października 2023 Opublikowano 18 Października 2023 (edytowane) W dniu 17.10.2023 o 05:42, DrakeShake napisał(a): Cześć zauważyłem że jesteście aktywni w tym temacie ja z prostym pytaniem zamówiłem sobie lampki dzisiaj dwie pestki wyrosły z gleby się pokazały i mam outdoor pack 3 nawozów od biobizz ziemia też biobizz wleciała i zasadnicze pytanie jak przełączać lampy ile godzin włączone ile wyłączone mają być i co to jest weg ? Czaje ze to jakaś faza rozwoju ale na czym polega ? Jak możecie polecić co by jeszcze się przydało do udanej uprawy to super by było Chłopie to nie ten dział, to pierwsze. Drugie, Ty nawet podstawowej wiedzy nie masz a zaczynasz uprawę. Wiedzy która jest ogólnie dostępna na każdym forum. No to są podstawy podstaw. Zero wysiłku z twojej strony. Poczytaj trochę. Poczytaj o tych podstawowych rzeczach jak faza wegetacyjna, lub czas naświetlania. Edytowane 18 Października 2023 przez Rysiu Cytuj
Recommended Posts