carlos278 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2022 2 dzień kwitnienia 12/12 LED Coraz większy apetyt na picie 😁 1 Cytuj
GreenPig Opublikowano 15 Grudnia 2022 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Moim zdaniem są lekko przelane i za dużo nawozów im dajesz. Przesusz je delikatnie i daj sama wodę. Powodzenia 🙂 Cytuj
carlos278 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2022 Jak przesuszam to opadają, wiatrakowe opadnięte ale reszta trzyma. Raz mi się przelały, ciężko było je odratować.. na pewno dostały w kość przez to. Podlewam co 2 dni na przemian woda nawozy Cytuj
Pablo Opublikowano 15 Grudnia 2022 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Jak wyżej, rośliny są przelane, liście zawijają się w dół, rośliny są jasno zielone... Nie dawaj im wody przez 3/4 dni, wiem, opadną, to drastyczne, ale gdy roślina oklapnie to po podlaniu wstanie w ciągu 2 godzin, wtedy ją sowiecie napoisz (muszą oklapnąć całe). Nie dawaj też żadnego nawozu, chyba że masz jakiś "boom boom" czy "canna cure" (spreje dolistne). Duże liście niestety są do obcięcia, ale dopiero przed samym podlaniem, gdy już będą oklapnięte. Poczytaj o defloacji przed ucięciem liści. Cytuj
carlos278 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2022 Aparat sam automatycznie dobiera kolory na zdjęciu, tutaj może lepiej to wyjdzie. A co do przesuszenia to na pewno 3 dni? Nic się im nie stanie ? ;/ Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Zobacz od dołu czy korzenie nie zgniły, albo włóż palca albo coś długiego tylko korzeni nie przerwij, sprawdź czy bagno. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez AligatorOzi Cytuj
GreenPig Opublikowano 16 Grudnia 2022 Opublikowano 16 Grudnia 2022 3 godziny temu, carlos278 napisał: A co do przesuszenia to na pewno 3 dni? Nic się im nie stanie ? ;/ One bardziej boją się przelania jak suszy. Ja zawsze sprawdzam palcem na 5cm w ziemię czy jest sucho i podnoszę w miarę możliwości donice i oceniam wagę. Jak jest lekka jak na początku po wsypaniu samej ziemi to podlewam dopiero. Może Tobie się wydawało, że opadają, bo mają za sucho, a w rzeczywistości miały za mokro, a Ty lałeś jeszcze. Palec grzebalec i sprawdź tak na 5-10cm czy nie ma bagna jak radzi AligatorOzi. Powodzenia 🙂 Cytuj
carlos278 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2022 Sprawdziłem, bagna nie ma na szczęście. 👍 3 dni będą odpowiednie? Cytuj
carlos278 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 6 dzień przełączenia na kwitnienie. Parę razy je przesuszyłem, podlewam na prawdę nie dużą ilością wody. Co 1.5 - 2 dni podlewam na przemian woda/nawozy Cytuj
PanikaGoryla Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Może fosfor/ potas potrzebny? Znajdź sobe tabele niedoborów i luknij co to może być Cytuj
Recommended Posts