ichikaru Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 Te zwinięte pazurki mogą wskazywać na problem z Ph. Gdyby były ciemniejsze powiedział bym że nadmiar azotu. LED też potrafi w taki sposób poparzyć końcówki, gdy jest zbyt blisko. Wg mnie to Woda. Na 100% w porządku?
AligatorOzi Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 A nie mass przypadkiem coś zle z autopotami? Tak jakby na dole mokro na na gorze suchość, może pół korzeni nie ma co pic stad opadnięte liscie i problemy? Założyłeś teraz ta folie, po to by wilgoć z góry wolniej uciekała? Czy po to by odblask i lepiej rosła? Według mnie bez sens, daj oddychać im 😄
Ralf Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Opublikowano 16 Lipca 2021 Roślinki kupiłem już dobrze napompowane azotem. Wszystko zrobiłem jak należy, jedna pokazała że ma za dużo, na szczęście nie pogarsza się a raczej poprawia. Dziewczyny rosną. Podlewam jeszcze ręcznie, chce żeby się dobrze ukorzeniły. W doniczkach zamontowałem Airdome, więc o napowietrzenie raczej sie nie martwie. 1
AligatorOzi Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) Kozak, a na biotabsach dodaje się jakiś calmag? Czy nic nic. Edytowane 19 Lipca 2021 przez AligatorOzi Zawsze myslalem żeby zakupić 2 autopot i biotabsy, ale chyba brakowalo by mi tej opieki nad nimi haha niestety coraz częściej brak czasu, wiec rozwiązanie idealne
Ralf Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Opublikowano 19 Lipca 2021 Nic nic 😁 Wcześniej 2 razy robiłem Biotabs razem z biobiz albo cslmag i rootbusty i wszystko ch#j. Tym razem sam starter BioTabs, bez żadnych wynalazków. Dzieki grzybom w Mycotrex nie muszę dbać o pH. Mam wodę bez chloru więc mogę lac bezpośrednio Zamierzam dokupić jeszcze PK Booster Compost Tea tej firmy, ponoć dobre aczkolwiek nie jest niezbędne. 1 1
AligatorOzi Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 Ja właśnie mam chlorowana pH 7.6/8. Ale 24h odstana, nawozy na twarda wode i esa 😄 niezle, pełna wygodna, trzymam kciuki jak najmniej problemów 😄 będę obserwował 1
ichikaru Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 Lepiej to wygląda. Znacznie. Będzie gęsto stary.
Recommended Posts