Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

To niemożliwe... albo Ci dmucha gorące powietrze do boxa z hpsa i masz ten wiatrak jednak źle zamontowany, albo nie wiem... a kiełki wyciągnij narazie z boxa... do rozwiązania problemu 

a jeszcze jedno pytanie... jak mierzysz temperaturę? naprawdę czuć tam te 45' czy to termometr się nagrzewa? 😅

Edytowane przez Pomidorek
  • Upvote 1
Opublikowano

miałem taki sam problem ale rozwiązałem go tym że boxa nie domykałem i włączałem tylko wyciąg i z tych wszystkich szczelin po prostu zasysało chłodne powietrze do boxa pozdro !

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Pomidorek napisał:

To niemożliwe... albo Ci dmucha gorące powietrze do boxa z hpsa i masz ten wiatrak jednak źle zamontowany, albo nie wiem... a kiełki wyciągnij narazie z boxa... do rozwiązania problemu 

Wiatrak jest dobrze zamontowany, na końcu obiegu dmucha na tyle mocno, że zdmuchuje zapałkę. Na początku pompa zasysa cały dym z zapałki. Kiełki zamknięte w szafie na najwyższym piętrze z otwartą butelką wody pomiędzy. Wiatrak mieszający raczej niebędzie w stanie obniżyć temperaturę poniżej 30, co nie? Może to być przez ewentualne szczeliny w szafie? (przy wylocie są szczeliny między ścianą, a rurą; tak samo między drzwiami - ale tam wepchnąłem trochę czarnego stretcha)

18 minut temu, PaRablY napisał:

miałem taki sam problem ale rozwiązałem go tym że boxa nie domykałem i włączałem tylko wyciąg i z tych wszystkich szczelin po prostu zasysało chłodne powietrze do boxa pozdro !

Próbowałem otwierać drzwi, temperatura spadła o jeden stopień tylko 😕

Opublikowano
22 minuty temu, Pomidorek napisał:

a jeszcze jedno pytanie... jak mierzysz temperaturę? naprawdę czuć tam te 45' czy to termometr się nagrzewa? 😅

Przy doniczkach leży termometr, na "słońcu". Taboret na którym stoją doniczki (by były bliżej światła) też jest ciepły. Może schować termometr w cieniu?

Opublikowano
8 minut temu, wujaszek napisał:

Wiatrak jest dobrze zamontowany, na końcu obiegu dmucha na tyle mocno, że zdmuchuje zapałkę. Na początku pompa zasysa cały dym z zapałki. Kiełki zamknięte w szafie na najwyższym piętrze z otwartą butelką wody pomiędzy. Wiatrak mieszający raczej niebędzie w stanie obniżyć temperaturę poniżej 30, co nie? Może to być przez ewentualne szczeliny w szafie? (przy wylocie są szczeliny między ścianą, a rurą; tak samo między drzwiami - ale tam wepchnąłem trochę czarnego stretcha)

Próbowałem otwierać drzwi, temperatura spadła o jeden stopień tylko 😕

jeżeli nie uda ci sie zbic temp ja bym działał z jakimiś CFL chociazby czy tez LED'em ale wiadomo to też koszta samego kupna..

Opublikowano
4 minuty temu, PaRablY napisał:

jeżeli nie uda ci sie zbic temp ja bym działał z jakimiś CFL chociazby czy tez LED'em ale wiadomo to też koszta samego kupna..

No właśnie problem tkwi w tym, że miała być to budżetówka i wszystko już mam zakupione. 😕

Opublikowano

Jeśli masz faktycznie 45° w boxie to tam jest sauna nie wiem jak ty to robisz i mierzysz ja przy 400hps miałem powyżej 30° ale udało się zejść poniżej myśl nad wyłączanie powietrza albo sprawdź innym termometrem coś gdzieś musi być zjebane po drodze bo w pomieszczeniu z bólem musiał byś mieć powyżej 30° żeby w boxie mieć powyżej 40

Opublikowano

Termometr leżał całą noc w wyłączonym boxie i ok. godz. 11 pokazywał 25 stopni i ok. 50% wilgotności. Odpaliłem wszystko, wiatrak na "dwójkę" i po godzinie już lekko ponad 37 stopni i wilgotność spadła do 30% 😕 Tym razem termometr leżał na samym spodzie boxa, wczoraj jak mierzyłem, to stał na taborecie (wysokość ok. 40cm). Plus dowód na poprawne podłączenie wiatraka.

mieszkanie.jpg

box po godzinie.jpg

wiatrak.jpg

Opublikowano

przy wyłączoym wiatraku masz nizszą temperature jak przy włączonym? to albo wyciag mocniej musi chodzic i wiecej powietrza eksmiowac poza namiot albo jakies wtłaczanie mocniejsze albo prowizorke klimy zrobic zamroz 5 lbutle wody i postaw tak zeby wtłaczane powietrza szlo przez zamarznieta butle wtedy wiecej zimnego powietrza dostanie sie do srodka tak czy inaczej cos mi nie gra ja mialem 400 bez cooltuby wyciag jeden wtlaczajacy i dalo sie trzymac temperature ponizej 30 stopni powodzenia

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kolego a w ktora miejsce jest wylot? Czy przypadkiem powietrze ktore wylatuje nie jest od razu lapane z powrotem?

btw. podwyzszenie temperatury do 37*C  z HPS 400w na takiej powierzchni jest chyba mozliwe. Sprobowalbym ze slabsza lampa ewentualnie pokombinuj z wentylacja. Czy twoja cooltuba ma na spodzie szklana szybke?

Edytowane przez Gość