Skocz do zawartości
nasiona marihuany na stronie thc-thc

sklep i producent nasion seedbay

Recommended Posts

Opublikowano
W dniu 8.07.2020 o 21:37, Medicaluser napisał(a):

Cześć. Ja powiem tak jeśli chcesz kupić świeże nasiona których nie musisz moczyć w wodzie żeby pościły kiełki to polecam sklep thc-thc. A jak chcesz starych nasion z którymi będziesz się męczył to kupuj w innych sklepach  :default_wink:

Dokładnie tak nie trzeba ich moczyć w wodzie żeby puściły szybko ładne kiełki. Polecam poczytać tą instrukcję jak kiełkować nasion https://uprawa-marihuany.com/kielkowanie-nasion-marihuany-metoda-z-talerzami-i-papierem-kuchennym/ bardo dobry poradnik z wizualizacją obrazkową.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ważne jest też jak są przechowywane nasiona po zakupie ich w sklepie. Wiadomo że sklep pestki przechowuje w lodówkach, ale czy jak ktoś je kupi to też wkłada je do lodówki? Raczej mało kto! a jak dłużej poleżą gdzieś w temperaturze pokojowej 24 stopnie to skuteczność kiełkowania spada znacząco. A jak ktoś zostawi je jeszcze gdzie gdzie wali na nie światło, to już dopiero zrobi się z nimi masakra.

• 3 lata później...
Opublikowano

Sorry że odkopuję stary temat ale chcę opisać swoje doznania z tym sklepem.

Ogólnie polecam sklep thc-thc mimo że złożyłem reklamację.

Ale do rzeczy.... kupiłem w sklepie thc 20 nasion z czego mi praktycznie większość nie wykiełkowała. Wyczytałam że można u nich złożyć reklamację, więc tak uczyniłem.

Napisałem do nich email a w odpowiedzi zapytali mi parę i napisali czy moczyłem nasiona w wodzie. Odpisałem że tak bo jestem uczciwy i faktycznie tak było, swoje nasiona wrzuciłem do szklanki z wodą i czekałem aż utoną.

Odpisali mi że mają bardzo świeże nasiona i nie można ich pod żadnym pozorem wrzucać do wody, zalewać mocno wodą itp. bo nic z nich nie będzie. Napisali mi też że aktualnie mają bardzo świeże nasiona z racji legalizacji uprawy w Niemczech i dużej przez to sprzedaży.

Mimo mojego błędu z tym moczeniem w wodzie wysłali mi nowe 20 nasion. Które dałem na dwa ręczniki papierowe oraz przykryłem kolejnymi ręcznikami papierowymi i spryskałem je wodą, odstawiając w ciemne i ciepłe 23-24stopni miejsce. PETARDA nastąpiła po 2 dniach pierwsze 15 nasion puściły kiełki a pozostałe 5 po trzech dniach. Tym sposobem 100% wykiełkowało. Tak mają mega świeże nasiona z którymi należy się odpowiednio obchodzić.

Opublikowano

Nasiona żeby wykiełkować potrzebują dwóch rzeczy – wilgoci i tlenu. Jak wrzucisz świeże nasiona do wody to bardzo szybko utoną i odetniesz im tlen przez co bez tego jednego kluczowego pierwiastka nie wykiełkują tylko zgniją.

Poradników jak kiełkować nasiona jest setki i w wielu z nich pisze że nasiona się moczy w wodzie, ale mało gdzie pisze, że moczyć można tylko stare nasiona, które mają twardą skorupkę i chodzi o to żeby ta skorupka namokła a nie to co jest w środku. Białko w środku ma złapać wilgoć i tlen żeby zaczęło kiełkować.

Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał:
1. Na talerzyk rozkładasz ręczniki papierowe układasz na nich nasiona w odstępach.
2. Przykrywasz te nasiona następnymi ręcznikami papierowymi.
3. Spryskujesz spryskiwaczem to wszystko, najlepiej zwykłą wodą z kranu ale żeby pH było w niej około 5,8 maks 6,5.
4. I wstawiasz to w ciemne miejsce np. szafka w której jest temperatura nie mniejsza niż 22 stopnie, najlepiej 24.
5. Sprawdzasz co jakiś czas czy ręczniki są wilgotne, nie możesz doprowadzić do ich wyschnięcia.
6. Bardzo świeże nasiona wykiełkują po 2-3 dniach a starsze nawet po 7 dniach.