lolaszek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Dobra . My tutaj sobie uprawiamy trawkę tak ? Żyd ma sensowne wypowiedzi ale teraz to subskrybuje i będe oglądać bo na moje to te robactwo by wiecej szkód niż dobrego robiły ale tutaj to już level botanika , obserwuje co to sie tu dzieje i jednocześnie musze podszkolić ta zawiłą terminologie ? 1
Judaista Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 35 minut temu, kapulater napisał: Ciekawie to wygląda, Kompletne Bio, odpadki z obiadu etc kiedy będziesz dodawać?. Żarcik. Ładnie, czysto miłe dla oka. Nie tyle odpadki z obiadu, ale przy przełączaniu na flo zakopię jakiś centymetr po ziemią skórki od banana żeby robaki oraz bakterie i grzyby rozkładały to ładnie podczas kwitnienia. 30 minut temu, lolaszek napisał: Dobra . My tutaj sobie uprawiamy trawkę tak ? Żyd ma sensowne wypowiedzi ale teraz to subskrybuje i będe oglądać bo na moje to te robactwo by wiecej szkód niż dobrego robiły ale tutaj to już level botanika , obserwuje co to sie tu dzieje i jednocześnie musze podszkolić ta zawiłą terminologie ? Sama natura zią, tak to wygląda od milionów lat 1
Judaista Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Dzień 13 weg Rośliny dostał wczoraj topping na 6 odrostów, za kilka dni pójdzie kolejny na wszystkich szczytach w celu uzyskania finalnie 12 topów na roślinę. Rośliny dostały pierwszą compost tea, na razie czysto boostującą życie w glebie z wermikompostu, kompostu, cukru trzcinowego z odrobiną mikoryzy great white shark. Wczoraj przed toppingiem I dzisiaj po 24 godzinach Powoli wychodzi cover crop, miałem nadzieję na równy zielony dywan, ale chyba niezbyt równomiernie rozprowadziłem nasiona ? Na razie tyle, w następnym upku porozmawiamy więcej o compost tea. Pozdro 3
lolaszek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Judaista napisał: Dzień 13 weg Rośliny dostał wczoraj topping na 6 odrostów, za kilka dni pójdzie kolejny na wszystkich szczytach w celu uzyskania finalnie 12 topów na roślinę. Rośliny dostały pierwszą compost tea, na razie czysto boostującą życie w glebie z wermikompostu, kompostu, cukru trzcinowego z odrobiną mikoryzy great white shark. Wczoraj przed toppingiem I dzisiaj po 24 godzinach Powoli wychodzi cover crop, miałem nadzieję na równy zielony dywan, ale chyba niezbyt równomiernie rozprowadziłem nasiona ? Na razie tyle, w następnym upku porozmawiamy więcej o compost tea. Pozdro next time u siebie tez zrobie cover crop z mchu lesnego ?
bortek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Nic tu dodac nie moge bo za malo wiedzy, to dla mnie jakis kosmos ale podziwiam za wiedze i twoja robote 1
Judaista Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Opublikowano 3 Maja 2019 Dzień 17 weg Kolejny szybki upek, bo weg to dynamiczna faza życia naszych roślinek, szybko wszystko się zmienia ? Rośliny zostały już ztopowane drugi raz, z tempa ich wzrostu jestem zadowolony, wychodzi coraz więcej cover crop. Myślę, że jeszcze tydzień wegetacji i jedziem z flo. Kilka fotek z procesu przygotowywania compost tea. Na 4 litry gotowej CT potrzebujemy w sumie 200ml "wkładu". Ja wkładam do menelka torebkę foliową, żeby móc łatwo wymieszać wszystkie składniki. Tj. połowa wormcastingu, połowa kompostu, 3 łyżeczki brązowego cukru i szczypta mikoryzy(gws miko+bakterie). Wszystko mieszamy i wkładamy w moim przypadku do nylonowej skarpetki i wieszamy nad kamieniem napowietrzającym. Można też wsypać wszystko do pojemnika w którym ważymy herbatkę , ale wtedy zrobi na się błoto na dnie i ogólnie lepiej jest podlewać klarownym roztworem wg mnie. Między 24 a 36 godziną "parzenia" na powierzchni pojawi nam się ładna pianka, to znak że w wodzie namnożyły już się mikroorganizmy i herbatka jest gotowa. Jest to podstawowa CT boostująca mikroflorę w glebie, ma ona mocno śladowe wartości NPK i spokojnie możemy ją robić nawet na każde podlanie. Taki napar możemy rozcieńczyć z wodą pół na pół lub lać bezpośrednio. Ja leję bezpośrednio, bo na jedno podlanie nie potrzebuję więcej wody niż te 4 litry. W późniejszych stadiach grow będę robił również inne warianty bardziej wyspecjalizowane w dokarmianiu roślin na flo. Pozdro 4
Rysiu Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Wygląda jakbyś bimber pędził albo jakiś kompot ? 1
Judaista Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Opublikowano 8 Maja 2019 Dzień 22 - 1 dzień 12/12 Siema, w dużym skrócie, rośliny idą wg mnie jak należy, jak na 100% indyje całkiem dobrze zareagowały na topping, 12 szczytów na każdej zrobione. Po 21 dniach wega(niepełnych bo j uż wczoraj przestawiłem timer więc miały ten ostatni dzień krótszy, za to już dzisiaj był pierwsza noc 12h) rośliny przełączone na kwitnienie. Dziś poszła kolejna zwykła compost tea z dodatkowym ekstraktem kwasu huminowego plus pierwsze enzymy seed sprout tea, teraz tylko z aflalfa. Proporcje stosuje ze strony buildasoil tj na 4 litry roztworu 5,5 grama suchych nasion. Następne sst będzie już z zestawu alfalfa i kukurydza. Następne dwa podlania planuje z samej natlenionej wody. Zacząłem dzisiaj formowanie roślin. Na 3 z nich zastosowałem odginanie odrostów sznurkiem, na 4 niestety sznurka nie starczyło więc ordynarnie go połamałem ? Za 2-3 dni wszystko wróci do pionu, zobaczę jak ten połamany zareaguje, możliwe że będzie tak trenowany do końca. Przed modelowaniem I po I trochę bliżej Tu ta połamana sztuka bez sznureczków Na razie tyle, pozdro. 1 2
Virandell Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 @Judaista fajna sprawa ztymi sznurkami planty mistrzyk ? 1
MrSmokeWeed Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Afghan od WOS jest kozak. Po toppingu na flo będą grube pałki. Pięknie zdrowo, kolorowo. 1
Recommended Posts