To są plastikowe kubeczki, ten przezroczysty też 😉 więc dziurki też są, aby woda nie stała. W kiełki wsadziłem wykałaczkę, abym ewentualnie szukać nie musiał. Box powinien być już pusty, jak zaczną rosnąć już w dużych do oczkach.
Myślimy z kumplem nad mniejszym nożem , jak wymienię lampę, to obecną można tam wykorzystać. Box na 1 - 2 roślinki max.
Elo, no i lecisz👍 tylko na drugi raz ze szklanek to zrezygnuj bo tam od spodu to jakiś dziurki powinny być zrobione a tak to kiełek się będzie dusił w tej ziemi.
We wrześniu kupię lampę i nawozy, do tego czasu i tak raczej nie będą potrzebne. Wczoraj zauważyłem delikatne kiełki, dzisiaj już się wyciągnęły. Wrzuciłem je narazie do takich plastikowych kubków (zrobiłem dziurki na spodzie) , później przetnę w połowie i wrzucę do 12l doniczek.
Podlałem kranówką, która czekała 12h. Miernik pH i WC też we wrześniu kupię .
A co powiem że ja już chyba rozgryzłem czemu mi te przerosły tak bardzo bo mam donice 15 litrowe a powinny być 11 litrowe. A to ma duży wpływ na rozrost zwłaszcza przy sativach tak mi wszędzie chaty o tym mówią w połączeniu z temp i dobrym odżywianiem to wyszło co wyszło pewnie by było bardzo baaaarszo bogato gdyby nie to że ni nie mieszczą 😛
Jeśli, foto fotopedrie możesz po dwóch tygodniach albo miesiącu przełączyć i nawet szybciej możesz zebrać plon. Bo zobacz taka bubblegum xl ona od przełączenia dochodzi do kosy po 8-9 tygodniach. To jak przełączyć po miesiącu to masz taki sam czas na a nawet krótszy, no chyba że weźmiesz Stative bo ona nawet do 12 tygodni kwitnie😉😁
Recommended Posts