Raczej edukacja Konopna szkoła botaniczna i takie tam sprawy .Nowe odmiany hodowla ,skup od hodowców przez np Firmy państwowe , regionalne i nie akcyza tylko szeroko dostępne .
Okay chyba czas zacząć robić flush pod wycinkę góry którą planuję wyciać koncem tygodnia a doł zostawić na jeszcze 5-7 dni.
Na samym dole sporo dodatkowych informacji i pytan pod zdjeciami.
Tym, razem postawiłem na lepszej jakości zdjęcia mam nadzieje, że wam się podoba szkoda tylko że forum tak psuje jakość.
A jak oceniacie efekty popuchły konkretnie pod lampą. Mniej żywicze niż ta jej wczesniejsza koleżanka.
Dawać już flush? I koncem tygodnia zaczynanie wycinania?
@Rysiu @kolober@szczurek10 @Macky
Topy Solo:
Topy all:
Topy multi:
Trichomy micro:
Widok całej.
Nie wiem czy to zoabczycie ale tu macie liścia wyglada dziwnie z takimi kropkami jakby go choroba jadła. Może to nie był epizod z przenawożeniem tylko coś ją złapało. Co zauważyłęm to takie białe stworzonka w ziemi wypływają po podlaniu lekko podskakuja na wodzie. Z bliska wydaja sie ze potawia sie wyginac w bok. Wyglada jak skoczogonki ale bardziej białe mi sie to wydaje. Nie udało mi sie do ej pory zrobić dobrego zdjęcia tych stworzonek.
Z starego suszu postanowiłem zrobić hasz metodą suchą kupiłem dwa sita 0.19 i 0.11 z czego 0.11 nawet nie użyłem. Tu sporo pytań mam odnośnie tego.
Wybrałem najorsze frakcje z starego suszu zostaiwłem tylko te co widać żywice i mają dobry aromat. Sama selekcja i mielenie zajeło bardzo dużo czasu.
Potem siałem siałęm i siałęm.
Mam 3 frakcje, gruba, pył oraz hasz. Stwierdziłęm że chyba szkoda to siać przez 0.11 bo nie potrzebuje czystej żywicy by zgona złapać a pozatym zobaczyłęm że i tak się zbryla ładnie wiec nie chciało mi sie siać przez te najmiejsze sito bo naprawdę byłem zmęczony.
Pytanie czy coś z tymi frakcjami dwoma mogę jeszcze zrobić zdaje sie ze jeszcze maja w sobie troche trichomów bo aromat trzymają.
Co do haszu czy mogę to w takiej formie trzymać? Czy jednak przesiac jeszcze przez 0,11? Czy powienieniem to zbrylić metodą wrzątkiem w słoiku? Chodzi mi tu głównie o długotrwałe przechowywanie.
Jak przesiewałem to sporo takich białych pyłków było na sicie udało mi się uchwycić na micro jak to wygląda zobaczcie sami co to takiego?
Recommended Posts