Gapo Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Hehe to sam nie wiem czy płukać czy sama woda ? Bo od 2 dni jak dalem lampę wyżej i sama woda to lepiej idzie te nowe liście ładne i też proste są. Tak szczerze to czuję że ten biobizz coś zawalił tak jak mówi ta tabelka dawałem tyle ml, cały tydzień jadę wodę z kranu która stoi co najmniej 24h. Nie ma więcej plam a i roślina dalej gna do przodu same topy wyłaniają z pod dużych liści. Edytowane 22 Października 2017 przez Gapo
Pasjonista Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Nawozy to nie wszystko jak podlewasz i nie sprawdzasz ph czy to wody czy woda+nawoz to jak masz ph gleby np.> 7 to sie nie przetworzy np. zelazo a to ciagnie za soba wapn magnes itd. jak ph <6 Robia sie niedobory ty myslisz malo lejesz wiecej i blokujesz inne pierwiastki przez co innych jest wiecej jak np. azotu Z biotabsami nie trzeba martwic sie o ph z biobizzem juz tak
Gapo Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Sprawdzałem pH papierkiem lakmusowym i wskazuje 6 nie wiem w takim razie gdzie jest problem
Pasjonista Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) ph czego wody z kranu edit zobacz u keita kontroluje ph i żadnych blokad i problemów Edytowane 22 Października 2017 przez Pasjonista
Gapo Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Chyba wiem przewalilem z tysiąc forów i filmów z tego co ja sądzę to nie wapna brak tylko magnezu flush zrobiony. Jutro spryskam liście Epson salt I zobaczę efekty ale też kupię wapń.
keita00 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Bedziesz na flo tez LEDem jechal? Jak ustawiasz? Tylko swiatlo na bloom, czy oba: weg+bloom? Edytowane 23 Października 2017 przez keita00
Gapo Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Tak bo te ledy są niby na Veg and Flo ale jak tu kolega pisał chyba odpalam następna pestkę bo to coś lipa ratuje ale szkoda mi światła
Pasjonista Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Spokojnie podlewaj teraz woda z odpowiednim ph i mysle ze za dwa tygodnie problemy powinny minac . Roslina silna jest kwitnie mala nie jest , da rade ,ale ty misisz jej teraz pomóc .Dasz rade
Gapo Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Popsikalem Epson salt magia liście wracają do normy ale plamy zostały. A były mega żółte a teraz wraca zieleń czytałem że często się tak dzieje na biobizz że brak magnezu jest częstym przypadkiem
joka.menas Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Jak sie przenawozi azotem to i na inne nawozy mozna narzekac. Na allegro znalazlem dolomit w cenie 1 zl + prezesylka 10zl za 1 kg. to powinno zabezpieczyc cie przed brakami wapnia i magnezu jesli nie masz innego sposobo. Pamietaj ze on tez podnosi pH wiec nie syp go za duzo, stopniowo by sprawdzic czy roslinie sie polepsza. Plamy zostaja oczywiscie, Tobie blizny tez zostaja. Powodzonka
Recommended Posts