Gapo Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Tak podlewam jak ziemia sucha jak palca wbijam na 2cm albo troszkę głębiej a podlewam tak z 750ml co 4 dni lub jak ziemia sucha Leje biobizz grow max i bloom teraz woda przez tydzień a później spowrotem biobizz a pH sprawdzę przy po podlewaniu z dzień ma chyba z 7 szczytów niska ale zwarta
TrippyHD Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Teraz, Gapo napisał: Tak podlewam jak ziemia sucha jak palca wbijam na 2cm albo troszkę głębiej a podlewam tak z 750ml co 4 dni lub jak ziemia sucha Leje biobizz grow max i bloom teraz woda przez tydzień a później spowrotem biobizz a pH sprawdzę przy po podlewaniu z dzień ma chyba z 7 szczytów niska ale zwarta Masz dokładnie ten sam problem co ja. Zerknij jak u mnie to wygląda. Mi dodatkowy wiatrak trochę pomógł. I daje jej często więcej świeżego powietrza. Chociaż i tak nie jest to do końca wyleczone. Ja też chyba zwaliłem, że wodą ze złym PH podlewałem albo minerelkami
joka.menas Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Ja przy wojej pierwszej uprawie tez mialem trypack tylko ze ja nie lalem grow-a. gdzies przeczytalem ze azot potrzebny w minimalnych ilosciach. Biobloom ma chyba 2-7-4 wiec idealnie ten azot. Pozniej gdzies przeczytalem ze na flo trzeba uwazac na Mg i Ca wiec dokupilem nawoz z tymi mineralami, ten nawoz rowniez mial w sobie azot. Niepotrzebnie wydawalem pieniadze a tamte witaminy bo chyba od biobizza algamic to ma biobizz alg a mic , tu nie podaja dokladnie skladu ale to jest dobre do uzupelnienia potrzebnych skladnikow, tak wiec polecam woda, woda, woda i mozesz myslec nad zakupem tego. Z duzego przenawozenia azotem w trakcie flo powstaja braki Mg i Ca, azot je blokuje i nie sa wchlaniane przez rosliny. A o skutkach braku niedoboru tych skladnikow mozesz doczytac na naszym forum . EDIT. przegladalem swoje uprawy, ja raczej doprowadzalem do niedoborow azotu nawet , strasznie blade liscie mialem i w pewny momecie zotle z deficytu
Pasjonista Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Patrz jak roslina ma wytworzony system korzeniowy to nie wkladamy palca w ziemie bo uszkadzamy poczatkowe korzenie a wraz z nimi reszte . Jak mieszkasz na 4 pietrze i spuscisz line w dol to mozesz w dol po niej zjechac .A jak ja na dole utniesz 2 metry to dalej zjedziesz ale nie do konca 2 metry zabraknie ale zjedziesz. A jak ja u gory utniesz uszkodzisz to bedzie bezurzyteczna Tak samo jest z korzeniem jak palcem od gory uszkadzasz to.... Podnosisz doniczke jak lekka podlewasz @joka.menas ale napewno wiecej zebrales i szybciej niz jakbys mial tego azotu za duzo
joka.menas Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 21 minut temu, Pasjonista napisał: @joka.menas ale napewno wiecej zebrales i szybciej niz jakbys mial tego azotu za duzo To prawda cos w tym jest
Macky Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 sama woda, i to woda odstana z kranu a nie mineralna...
Gapo Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Już lepiej ale dalej lipa nie podlewam już od 2 dni i lampę nawet dalej mam Edytowane 22 Października 2017 przez Gapo Resize pic
Pasjonista Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Zdjęcie w normalnym swietle da rade
Gapo Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Zdjecia Edytowane 22 Października 2017 przez Gapo
Recommended Posts