Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam

Więc tak wróciłem do przygody ;p. Buduje pierwszy PC Growbox, liczę na porady.

z kompa wszystko wyciągnięte. z tyłu i z przodu chcę dać płytę taka jak jest w "plecach" szaf żeby zasłonić dziury. 

Box : 20x45x43wys

Boki postanowiłem wymalować białą farbą matowa, próbowałem z kocem ratunkowym ale kiepsko szło,

Wentylacja od przedniej strony na dole i na przeciwko u góry (w miejscu byłego zasilacza) nie wiem jeszcze jakie dać czy 80x80 czy 120x120  posiadam z starego kompa, zasilane jakaś ładowarka(fotka)

może dołożę mieszający zobaczymy mam taki z procka chyba się nada.

Doniczka w drodze jakaś balkonowa :)

Oświetlenie hmm...LED na Power LED 1w z Chin :) Same Full Spectrum

Postanowiłem zrobić sam mam driver i myślę dać 31W może trochę mniej nie wiem zobaczymy - liczę na porade

Radiator w drodze jeszcze nie doszedł....

chyba wszystko, jak przyjdą radiatory to wrzucę fotki jak to będę to łączył itd.

Myślę że wszystko będzie git :)

Opublikowano

Buduj i wrzucaj fotkę, ocenimy, biała farba na pewno lepsza od koca :) 

Tylko ziemię postaraj się dobra a nie pierwszą lepszą z supermarketu. Polecam jakiegoś light mixa z growshopu.

Opublikowano

Mały up

Tak wygląda to po złożeniu, jeszcze dziś będę malował na biało. Czy takie otwory wystarczą ? wlot będzie pasywny a wylot wentylator komputerowy 80x80. Wyciąć otwór na cały wentylator czy takie dziurki starcza ?

large.20170923_154737.jpg.7d70d0daadefc442ec7cc46ba937e852.jpg

Opublikowano (edytowane)

Maly up.

Czekam wciąż za radiatorem do Ledow z Chin...i chyba nie dojdzie...muszę znów zamówić...

box wymalowany na biało, doniczka czeka, ledy czekaja...Tylko radiator... wlot bedzie pasywny, tymi dziurkami od klapy z boku dolnymi, te górne muszę czymś uszczelnić no i całego boxa.

Myślę że klejem na ciepło da rade to uszczelnić te looki. ? jakieś porady ? 

chce tam wsadzić led 1W full spectrum. jakieś porady ile ich dać myślałem nad ok .31szt. nie za dużo ? ktoś już robił ledy do PC ?

nie wiem co jeszcze Hmmm....

large.20170927_181945.jpg.3058ae6fd2b3a2711529715a9b99da5b.jpglarge.20170927_182000.jpg.3d0d5c18f17431bf7e18435cd1fe6aa9.jpg

Edytowane przez trysek
Opublikowano

30W powinno wystarczyć na takiego malucha, ale jak dasz więcej roślinki nie będą się skarżyć :) Im więcej tym lepiej, byle byś dał radę z temperaturą. Klej na gorąco powinien dać radę, taśma srebrna też ale musiał byś ją później pomalować na biało, silikon uniwersalny też da radę, wykorzystaj co masz pod ręką. 

Opublikowano

Mam klej i silikon :) a czy silikon nie przeszkodzi w niczym roslinka ? śmierdzi octem czy czymś tam, za to klej na gorąco nie jest taki trwały jak silikon.

czekam cały czas za Radiatorami, na aplikacji pokazuje że niby doszło a ja żadnej paczki nie otrzymałem poczta twierdzi ze nic nie maja... chińczyk ze wysłał i ciuuul trzeba będzie jeszcze raz zamawiać i czekać miesiąc....

co co panienek to mam pestki z OP 2012 chyba jeszcze Lr 2 i AK47 to któryś wybiorę.

Następny Up dopiero jak dojdą radiatory...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Radiatorów jak nie ma tak niema... paczka -Zagineła... muszę nowe zamówić i pewnie zamówię od innego Chińczyka 😜

Jaki radiator tam wsadzić albo ile szt. żeby się nie grzało i bez wentylatora na radiator. zależy mi na ciszy. 31 power led full spectrum 1w

/admin - link wygasł/

takie radiatory by stykły ? 3szt. połączone także wyszłaby powierzchnia 10cm x18 cmx 1cm wys. da to rade ? nie będą się mocno grzały ? 

Jakiś spec od ledów ?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

z braku czasu nie miałem kiedy usiąść do tego. więc dziś ciut zrobiłem

Wygląda to tak 20180610_124412.jpg.b167a040aa8ad83806dedc2cf211e9a6.jpg20180610_124509.jpg.d33640552dd89695bbf6270399631b30.jpg

Nie wiem jaki układ wybrać i jak złączyć te radiatorki, jest tam 30w po 1w Full spectrum, najpierw planuje to złożyć do kupy zobaczyć jak świeci i jak się grzeję, w razie "w" dorzucę 2 diody.

Jakieś pomysły jak to złączyć razem ?