Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Ja zawsze listki odrazu po scieciu trymowalem bo potem wlasnie masakra sie robi. Ale generalnie super log, bardzo przyjemnie sie to czyta/oglada. Rezultaty wygladaja na super! :D

Moglbys sprobowac torszke bardziej z defoliacja pojechac, wygladaly jakby mialy mnostwo lisci na kwitnieniu ktore energii troche kwiatom mogly zabrac. ale nie mniej super rezultaty! pozdro

Opublikowano
9 godzin temu, BACker napisał:

Moglbys sprobowac torszke bardziej z defoliacja pojechac, wygladaly jakby mialy mnostwo lisci na kwitnieniu ktore energii troche kwiatom mogly zabrac. ale nie mniej super rezultaty! pozdro

du*a Jasiu defoliacja to mit ! Wycinasz większą liczbę liści momentalnie roślina odbudowuje swoje baterie nie ma gdzie na gałezi to wali liście w kwiatostanie.Ludzie przestańcie wierzyć że defo to super sprawa, to tak jakby pozbawić was organów roślina potrzebuje ich do fotosyntezy i zamiast budować kwiat buduje nowe organy by zapewnić sobie życie. Skutek defo to liściaste topy i przeciągnięcie kwitnienia!

Opublikowano

Robię zazwyczaj defo i trudno mi ocenić skuteczność tej metody. Nie raz mam wrażenie, że topy większe po tym są, a nie raz, że kompletnie nic się nie dzieje. Ale takie samo wrażenie odnosze nie obrywając liści. Tylko z drugiej  strony, jeżeli mam pełno liści pod spodem, do których w zasadzie nie dociera światło, to teoretycznie można je opierdzielić. Ale z trzeciej strony, roślina przez liście pochłania CO2.  Ch.. wie jak tro jest. Tyle ile dobrego o tym słyszałem, tyle samo złego.

A wracając do mego growa, opierdzieliłem resztę z liści. Masakra. Tyle liści to dawno nie miałem na roślinach. Fail trochę z tym growem.

ROYAL JACK narobił pełno kwiatów, ale potem blokada i pełno listków. Topy słabe, liściaste i lekkie. Ale odmiana z potencjałem. Jeszcze u mnie zagości. Masa korzeniowa ok. Liczę na około 20-25g.

large_rj1.jpg.448b3979a4183e196032a48f05f2d034.jpglarge_rj2.jpg.b48a861e20d6d61c006a0194540ca555.jpg

SKUNK MASS jeden główny top, reszta małe syfki. Zapewne brak światła. A druga rzecz, że to Advanced Seeds. Miałem już go i tez była lipa. Masa korzeniowa słaba. Może z 20g. Nigdy więcej Advanced Seeds. Przynajmniej auto.

large.skunk1.jpg.1f0bcfccf9e9a0c16d41b4101c8d2beb.jpglarge.skunk2.jpg.6998f9f5374e2ac1cdb0f8397411a2a4.jpg

BIO DIESEL lipa po całości. Smae liście. Brak kwiatów. Ogoliłem to coś, ale nie wiem czy będę palił. Zobaczymy. Max 10g. Masy korzeniowej brak.

large.diesel.jpg.4ac43a8fb9ff484b7e1bd539d6a56220.jpg

A wracając do pineappla, miał zajebiste korzenie. Gęsto jak nigdy. Dzisiaj go przetestuje :)

Opublikowano

Mialem kiedys Bio Diesel Mass od Advanced Seeds... I wyszedl dramat ogoolnie.. takie nijaki te kwiaty, porozciagane, duzo lisci wlasnie.
W smaku tez tak srednio. 

A co do defoliacji, to mozna polemizowac grubo, ale w tym przypadku mowilem bardziej o dostepie swiatla do kwiatow, glownie pod tym katem.

Nie mniej jednak, niezy bedzie zbior wszystkiego razem. Czekamy na koncowa wage :D

Opublikowano

Końcowa waga wszystkiego koło 130 szacuje. Gdyby nie lipne advanced seeds i przenawożone nl i jack, byłoby znacznie więcej. Myślę, że nawet 190. Uważam, że z tych ledów przy 6 roślinach, namiocie 0.6x0.9, nawozach advanced nutrients, jestem w stanie wyciągnąć 240g w 90 dni. Czyli 2g/1W. Chociaż bardziej miarodajne byłoby g/kWh. Tylko żeby nie przenawozić azotem i nie trafić na słabe nasiona. 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+