pawlitosos Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 No do kiedy sie uda Vito, jedna już skoszona dziś, bo pleśnidło się wdało , niebawem wrzucę więcej fotek. Ich czas dobiegać będzie końca, do pierwszego przymrozku maximum myślę. 3 rok z rzędu problem z karłami mam . w sumie to tak na zmiane nawet troche . w pierwszym roku wiem że za małe dołki bo kwiaty były jak te znajomego w porównaniu do 20złotówki . Nastepny rok dałem jedną kope ok 500 l i wsadziłem tam 12 szt . kilka odpadło ale reszta była w miare bodajże połowa (150-170cm ) 2 metry dalej dałem 20l na krzak wysadziłem je tydzień później i wyrosły wielkości puszki 0.33 ml . w tym roku dałem po 40-60l na dołek w którym dałem 2- max 3 planty z myślą że pokażą płeć i na chybił trafił jedne panny zostaną mając więcej zasobów ziemi, drugie mniej . w efekcie jest bez różnicy , może z minimalną pod względem wielkości co postaram się wam pokazać jeszcze w tej fr . Nie bardzo moge ugryźć ten temat i troche mnie nurtują te zagadki . Może ktoś coś z doświadczenia przypomni Pozdrawiam
Macky Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Outdoor w pl to trudna sprawa, na początku mojego growżycia też sadziłem co roku outdoory, przez pierwsze 3 lata bodajże także słabo to wychodziło... Później już temat opanowałem... Patrz po roślinach co rosną w około... Najlepiej rosły przy polach uprawnych, tam gdzie dobra gleba ale i tak wkopywałem ziemię spod pokrzyw (super gleba na outdoor). Dołek minimum 30L na jedną roślinę, a nawet z 50L. Sadzimy sadzonki, nie od pestki. Zabezpieczamy przed zwierzyną i ślimakami. Jak będzie dużo słońca to musi się udać. Błędem jest sadzenie jedną przy drugiej... Ziemia to podstawa, te z supermarketów i ogrodniczych się nie nadają... Lepsza spod pokrzyw. Często przenawozimy, lepiej mniej nawozów, i jak nawozy to tylko te do konopi... Kiedyś wysialiśmy na polanie, niby wszystko idealnie a okazało się że była tam kwaśna gleba i wszystkie rośliny zdechły... Dobre miejsce, dobra gleba i musi wyjść.
pawlitosos Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Opublikowano 1 Listopada 2017 Ladies & Gentelmen Bida aż piszczy ! orkan grzegorz pozostawił spustoszenie , ponoć zimno już bardzo więc nie było sensu więcej ... tracić . . Cóż, chociaż spróbuje ... hehe Dzięki Vito, zastosuję , będziemy oglądać postępy . Pozdrawiam
Recommended Posts