Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

@joka.menas  dzięki za wskazówkę :)

@Miś trochę się boje topować. Spróbuje na jednej, jak dobrze pójdzie to zrobię na wszystkich. Topping + LST? Czy tylko topping wtedy.

Właśnie odnośnie ziemi. Ta, w której znajdują się wariatki już się prawie kończy. W tym tygodniu zamawiam Biobizz Light Mix już na następne planty. Gdzieś czytałem, że ziemie czasem można wymieniać jeżeli pojawi się w niej jakaś choroba. Ostatnio zauważam na roślinkach coraz więcej rozjaśnionych lub żółtych plamek. Boje się, że to jest problem tego nawozu, który im podałem na samym początku. A więc mam dylemat. Przepłukać roślinki i zostawić je w ziemi, w której teraz jest czy zmienić ziemię dobrze opłukując korzenie itp.

Opublikowano

Jak pędy się rozrosną, to możesz poodginać :)

Zmienić ziemie? powyrywasz tylko korzenie. Chyba wystarczy lać puki co po prostu wodę o dobrym pH, niech zjedzą, co mają w ziemi :) 

Opublikowano

Okej, od 3 dni mam termometr i pomiar wilgotności. Temp 20.5 - 25.0. Wilgotność 60-75%.

Pasjonisto, przyglądałem się temu i to raczej nie to. Co prawda widziałem takie malutkie insekty, ale były białe. Szukałem na trawka.org ale nie znalazłem takich. Jak na razie nazywam je hitlerówki, bo tylko szkodzą i na polskim forum nie mogę ich znaleźć :D

Liście mi się na jednej wariatce zawijają. I ona też się pnie w górę a nie w boki, ale to chyba normalne, każda roślinka rośnie na swój sposób. Te brązowe przebarwienia na innych pannach są dalej, ale tylko na starszych liściach i nie na wszystkich, dziwne. Mam nadzieję, że to problem PH a nie jakiejś poważnej zarazy czy niedoborów, bo łatwiej to rozwiązać.

Jutro mam matki boskiej pieniężnej i robię zakupy:

- Wentylator na out 145/187 m³/h i filtr węglow

- Biobizz Trypack Indoor ( Biogroow, BioBloom, TopMax )

Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi co do zakupów, to chętnie je poczytam.

Foteczki, fotunie:

large.IMG_20170629_010241.jpg.df1bb9d16fecaa18b2268485e21b1fbb.jpglarge.IMG_20170629_010222.jpg.424d27bf6d16af9b0171a9aa8f47bf9f.jpglarge.IMG_20170629_010207.jpg.36123cc045d602f4af7bff1f9b8f670f.jpg

Opublikowano

PH metr kupiłem, okazało się, że lałem ciągle wode ze złym PH...

Na dwóch roślinkach wykonałem LST, poszło bardzo dobrze moim zdaniem. Rosną dalej, dziś przyjdzie wentylator i nawozy. 

Wyjeżdżam dziś na 2 tygodnie i nie wiem czy przestawić je na flow. Teoretycznie mają już 4 tygodnie. Rozrosły się i przez te 2 tygodnie na pewno się jeszcze rozrosną. Gdybym nie wyjeżdżał to bym je na dniach przestawiał. Wyśle Wam ok. 16stej fotke.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+