Cześć wszystkim.
Chciałbym podzielić się z Wami moją pierwszą uprawą.
Z racji małej przestrzeni (0.16m^2) jedynie jedna roślinka. Tent dopiero założony, więc jeszcze nie jest wszystko ogarnięte tak jak powinno, szczególnie wysokość lampy do poprawy... tent jest lekko niższy niż twierdził producent.
Co -> 1x Auto Lemon Haze.
Rodzaj uprawy -> Uprawa organiczna na nawozach BioTabs (cały zestaw).
Ziemia -> Biobizz LightMix
Donica -> 11L materiałowa
Nawilżacz ->no-name 2L
Lampa -> no-name 200W w trybie 18/6 (aktualnie działa na 25% mocy)
Wentylator -> MarsHydro 4" + sensor/appka
Mieszak -> brak
Namiot -> no-name 40x40x120
FIltr -> MarsHydro, na ten moment zdjęty
Aktualnie ok. 8-9 dzień po wyjściu z ziemi (+4-5 dni zajęło wyjście z nasionka), ciężko mi stwierdzić bo mam rozpierdziel, wyjazdy itd, nie było mnie tydzień i roślinka na parapecie była pierwsze 6 dni.
Dzień 8:
Dzień 9:
Dziękuję..
Było jak nie żal prądu to full 🙂 trochę się porobiłem 🤣 ale gdzieś tam jest już od 1 tygodnia.. ale jestem zarażony do nawozów i też tak myślałem aby chwile odczekać a co do podlewania to dwa dni i już doniczka prosi się o wode a co do mocy to są procenty do 5 tego tygodnia 40 czy 60%? 🙂
Dobra dobrałem się do nawozu i załączam info
Na full, to dopiero od 5 tygodnia. Chodzilo mi o to, że możesz zacząć od około 150W i sukcesywnie co tydzień podnosić moc. 250W nie ma sensu na początek.
Nie przesadzaj tez z wodą. Ziemia jak jest świeża w doniczkach, to postaraj się zapamiętać mniej więcej wagę doniczki. Żebys potem nie przelewał. Jak sa takie małe to im tam starczy na razie po szklance wody co parę dni. I możesz też odpuścić nawozy na grow przez pierwsze 10-14 dni. Ta ziemia ma w sobie wystarczającą ilość nawozu na początkową fazę wzrostu.
Nie pamiętam jak tam w tej tabeli biobizza było, ale na razie to jedynie chyba tylko root juice im się przyda.
to czas na relacje co tygodniowa..
roslinki 1go maja poszly do wody 3ciego poszly do ziemi i 3 dni temu wyszly..
za rada rysia wczoraj rozkrecilem w nocy lampe na full dzis jak otworzylem box to buchnelo jak z parowozu hehe 😄 tego problemu nie mialem przy lampie 100w led mimo ze sterownik byl na niej i sie grzal przy nowej lampie sterownik jest osobno i tak sie nie grzeje ale pewnie te 250w zrobilo swoje..
kilka fotek po 3ech dniach od wyjscia ( 3ci maj do ziemi 6ty maj wyszly) :
DP Euforia:
Kannabia Dosidos:
RQS Green Gelato:
RQS Mimosa:
Na foto nie widać ale gratis zasadzone z ciekawości Kannabia Dosidos większy prawie o raz to chyba najlepsze geny z uprawy 🙂
Recommended Posts