Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Brawo Ty! 3 lampy to już stado:D.

Pięknie to wygląda zdrowo,kolorowo dziewuchy uśmiechnięte.

Z czego zrobiłeś te skrzydła(materiał) fajnie to wygląda. Napisz coś więcej o tym nowy odblasku.

Pozdro:puff:

Opublikowano

Dzięki ziomek ;) choć ten kolejny HPS raczej zrujnował moje marzenia o osiągnięciu 1g/1W :D

Skrzydła zrobione z dwóch formatek blachy 60x40cm, regulacja linkami stalowymi. Rozpiętość skrzydeł w zależności od kąta nachylenia to 70 do 110 cm. Od spodu pomalowane białą farbą odblaskową :puff:

Opublikowano

Wiesz jak Prosiak albo Mietek stoi pod domem to ogromne rachunki za prąd nikogo nie dziwią, bo ludzie mają hektolitrowe akwaria, ogrzewanie elektryczne i różne inne technologie zużywające kilowaty. Ale w uprawie dochodzi Ci cykliczność poboru prądu, a jeszcze ludzie święcą w nocy bo taniej. Dla mnie 2kW pod własnym dachem to odwaga, bo jak k@#wy wejdą, to zarzuty takie, że gó**o ściąga gacie :D

Opublikowano
7 minut temu, Plantator napisał:

No to piknie źeś sobie to wymyślił , szacunek !

Wyjaśnij, ja się w życiu już naszarpałem z mendownią. Myślę nawet, że jakby pobierać 10kW na uprawę w miejscu gdzie mieszkasz, jak nie miałeś kontaktu z psami to ryzyko jest mniejsze niż jedna tysięczna promila. Ale jak masz hatkę 70 m2 i sobie pobierasz kilka kW cyklicznie to tak bezpiecznie można się czuć ?

Opublikowano
1 minutę temu, Killerontheroad napisał:

Wyjaśnij, ja się w życiu już naszarpałem z mendownią. Myślę nawet, że jakby pobierać 10kW na uprawę w miejscu gdzie mieszkasz, jak nie miałeś kontaktu z psami to ryzyko jest mniejsze niż jedna tysięczna promila. Ale jak masz hatkę 70 m2 i sobie pobierasz kilka kW cyklicznie to tak bezpiecznie można się czuć ?

Ziom ja nie do Ciebie pisałem tylko do Drwala o tym odblasku bo odpowiedział na moje pytanie odnośnie niego :D.

Mój błąd bo nie zacytowałem .:puff:

A z chatą i prądem to dużo zmiennych jest i każdy przypadek trzeba niemal osobno rozpatrywać np(wioska,miasto,wcześniejsze rachunki,operator,właściciel chaty,) więc nie tylko rachunek, bezpieczeństwo to wypadkowa wielu czynników jeśli chodzi o aspekt prądu.

Drwal sorki za offa.

Opublikowano
5 godzin temu, Plantator napisał:

No to piknie źeś sobie to wymyślił , szacunek !

Dzięki ziom za słowa uznania :puff: 

Co do przypału to tak jak Planta prawisz. Jest to wypadkowa wielu czynników. Chata jest duża, w lato chodzi pompa, która ogrzewa wodę (wpierdziela więcej prądu niż te HPS'y!!) a w zimę rozkwita ogródek, więc pobór prądu w skali roku jest rozłożony mniej więcej równomiernie. 

U mnie stary można podyskutować o wszystkim, więc za żadnego offa nie trza przepraszać :indiana:

Opublikowano

Dzień 72 

Flo 27

Temp. w dzień 28

Temp. w nocy 18

Wilgotność w dzień 40%

Wilgotność w nocy 50%

Witam załogę :elo: Ogródek rośnie, rośnie i nie chce przestać :P Ostatnio krążąc po ogródku musiałem przez przypadek odłączyć wentylatory pod lampą. Dwa dni świeciło beż chłodzenia i od razu się niektóre liście przypiekły :Facepalm:  Z tych pozytywnych wrażeń to gęba mi się cieszy jak patrzę na tego trzeciego HPS'a :D Szczyty pod nim od razu natchnął duch święty :D Rosną i pną się w górę a ja siedzę, patrzę i ciesze się jak murzyn ze złotej blaszki :D Już nie wspomnę o jednym THC BOMB, który był między kołami i trochę mu brakowało światła a teraz rozkwita aż miło :) Fakt, jest to dodatkowe 600W, ale moja radość jest warta tej dodatkowej mocy :puff:  Małe panienki pod lampą też mają się dobrze, ale zapomniałem zrobić im fotki :Facepalm: Szronu też zaczyna trochę przybywać, co widać na ostatniej fotce ;) Jutro całość dostanie papu z bactrex i orgatrex. Lampy podniosłem dziś o 10cm, bo skubane cały czas lecą w górę :D 

Pozdro i do następnego :elo:

large.DSC_3386.JPG.2ffeafed96f971040187c

large.DSC_3389.JPG.f04372aa1025ed7fd298e

large.DSC_3385.JPG.9e02782a458231f3e8583

large.DSC_3394.JPG.a22290cc834a4bae821f1

large.DSC_3401.JPG.b740a9c8b8222df355c5e

large.DSC_3379.JPG.2566d8efb0f85003ee53d

large.DSC_3403.JPG.12721a6430c9e3b9d2152

large.DSC_3381.JPG.59da89677ec82ac1e83ad

large.DSC_3407.JPG.a93a090feccb708063377

large.DSC_3406.JPG.e5ea18f5136de0da6a35a

large.DSC_3418.JPG.f04b460b69a7f4f5b17af

large.DSC_3412.JPG.e90ba6f186a7bb0b95cde

large.DSC_3410.JPG.c3a26e97833d6ea1e1608

large.DSC_3411.JPG.ee026b14b8eb8540222ce

Opublikowano

:elo:Drwal, 

Rośliny piękne,zadowolone,zielone:D więc mordka się ciszy co!:big-joint: ładny busz tam masz a będzie jeszcze grubiej Drwal tak patrze na ten twój odblask i jest kozak jeszcze może postaraj się zamontować uchwyt do jakiegoś spredera i ruchomy holder z gniazdem na hps-a i masz orginalne wingi:excellent: tyle że made in home:puff:. Spróbuj pobawić się odległością lampy od blachy bo przy orginalnych wingach ma to znaczenie przy różnych fazach wzrostu rośliny.

Pozdro?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+