Plantator Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Brawo Ty! 3 lampy to już stado. Pięknie to wygląda zdrowo,kolorowo dziewuchy uśmiechnięte. Z czego zrobiłeś te skrzydła(materiał) fajnie to wygląda. Napisz coś więcej o tym nowy odblasku. Pozdro
Drwal Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki ziomek choć ten kolejny HPS raczej zrujnował moje marzenia o osiągnięciu 1g/1W Skrzydła zrobione z dwóch formatek blachy 60x40cm, regulacja linkami stalowymi. Rozpiętość skrzydeł w zależności od kąta nachylenia to 70 do 110 cm. Od spodu pomalowane białą farbą odblaskową
Killerontheroad Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wiesz jak Prosiak albo Mietek stoi pod domem to ogromne rachunki za prąd nikogo nie dziwią, bo ludzie mają hektolitrowe akwaria, ogrzewanie elektryczne i różne inne technologie zużywające kilowaty. Ale w uprawie dochodzi Ci cykliczność poboru prądu, a jeszcze ludzie święcą w nocy bo taniej. Dla mnie 2kW pod własnym dachem to odwaga, bo jak k@#wy wejdą, to zarzuty takie, że gó**o ściąga gacie
Plantator Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 No to piknie źeś sobie to wymyślił , szacunek !
Killerontheroad Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 7 minut temu, Plantator napisał: No to piknie źeś sobie to wymyślił , szacunek ! Wyjaśnij, ja się w życiu już naszarpałem z mendownią. Myślę nawet, że jakby pobierać 10kW na uprawę w miejscu gdzie mieszkasz, jak nie miałeś kontaktu z psami to ryzyko jest mniejsze niż jedna tysięczna promila. Ale jak masz hatkę 70 m2 i sobie pobierasz kilka kW cyklicznie to tak bezpiecznie można się czuć ?
Plantator Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 1 minutę temu, Killerontheroad napisał: Wyjaśnij, ja się w życiu już naszarpałem z mendownią. Myślę nawet, że jakby pobierać 10kW na uprawę w miejscu gdzie mieszkasz, jak nie miałeś kontaktu z psami to ryzyko jest mniejsze niż jedna tysięczna promila. Ale jak masz hatkę 70 m2 i sobie pobierasz kilka kW cyklicznie to tak bezpiecznie można się czuć ? Ziom ja nie do Ciebie pisałem tylko do Drwala o tym odblasku bo odpowiedział na moje pytanie odnośnie niego . Mój błąd bo nie zacytowałem . A z chatą i prądem to dużo zmiennych jest i każdy przypadek trzeba niemal osobno rozpatrywać np(wioska,miasto,wcześniejsze rachunki,operator,właściciel chaty,) więc nie tylko rachunek, bezpieczeństwo to wypadkowa wielu czynników jeśli chodzi o aspekt prądu. Drwal sorki za offa.
Drwal Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 5 godzin temu, Plantator napisał: No to piknie źeś sobie to wymyślił , szacunek ! Dzięki ziom za słowa uznania Co do przypału to tak jak Planta prawisz. Jest to wypadkowa wielu czynników. Chata jest duża, w lato chodzi pompa, która ogrzewa wodę (wpierdziela więcej prądu niż te HPS'y!!) a w zimę rozkwita ogródek, więc pobór prądu w skali roku jest rozłożony mniej więcej równomiernie. U mnie stary można podyskutować o wszystkim, więc za żadnego offa nie trza przepraszać
Drwal Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dzień 72 Flo 27 Temp. w dzień 28 Temp. w nocy 18 Wilgotność w dzień 40% Wilgotność w nocy 50% Witam załogę Ogródek rośnie, rośnie i nie chce przestać Ostatnio krążąc po ogródku musiałem przez przypadek odłączyć wentylatory pod lampą. Dwa dni świeciło beż chłodzenia i od razu się niektóre liście przypiekły Z tych pozytywnych wrażeń to gęba mi się cieszy jak patrzę na tego trzeciego HPS'a Szczyty pod nim od razu natchnął duch święty Rosną i pną się w górę a ja siedzę, patrzę i ciesze się jak murzyn ze złotej blaszki Już nie wspomnę o jednym THC BOMB, który był między kołami i trochę mu brakowało światła a teraz rozkwita aż miło Fakt, jest to dodatkowe 600W, ale moja radość jest warta tej dodatkowej mocy Małe panienki pod lampą też mają się dobrze, ale zapomniałem zrobić im fotki Szronu też zaczyna trochę przybywać, co widać na ostatniej fotce Jutro całość dostanie papu z bactrex i orgatrex. Lampy podniosłem dziś o 10cm, bo skubane cały czas lecą w górę Pozdro i do następnego
Plantator Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Drwal, Rośliny piękne,zadowolone,zielone więc mordka się ciszy co! ładny busz tam masz a będzie jeszcze grubiej Drwal tak patrze na ten twój odblask i jest kozak jeszcze może postaraj się zamontować uchwyt do jakiegoś spredera i ruchomy holder z gniazdem na hps-a i masz orginalne wingi tyle że made in home. Spróbuj pobawić się odległością lampy od blachy bo przy orginalnych wingach ma to znaczenie przy różnych fazach wzrostu rośliny. Pozdro?
Recommended Posts