Co myślisz o lampie nie jest za nisko skoro się w góre nie chce pchać? Choć ta nowa widać wyraźną różnicę miedzy reszta 😛 Pełna symetria 😛
Co myślisz o obcięciu tych dziwnych początkowych liści z dołu #1 dotykają ziemi jak przeschną. Porobiłem z drucików takie podstawki zeby nie zaczeło to gnić od ziemi 😛 LST to byś musiał mi pokazać czy wycinać które i zaginać bo nie znam się na tym. ALe poczekam jeszcze ten tydzien zobaczy się efekty temperatura w słoncu około 38-40 stopnia dochodzi.
Zaczęły odżywać. Choc nadal trochę pokrzywione jakieś. Plantonu k bym w ogóle nie używał. Lst możesz już robić, chociaż nie wiem czy jest sens jak są nadal tak niskie. Ja bym je puścił wolno, nie stresował ich bardziej.
Dzień 29:
Zostały tylko 4. Reszta na oucie.
Przesadzone do docelowych doniczek i podlane nadal tym samym. Tutaj prosiłbym o jakieś sugestię czy czegoś nie zmienić w proporcjach.
Światło nadal 18/6.
Temperatura 24-18 stopni. Wilgotność ponad 50%.
Trochę pleśni na ziemi się pojawia. Moze przelane a może w suterenach jest zbyt wilgotno.
Wycięte główne szczyty i zrobione delikatne LST. Będzie tego więcej bo mam bardzo ograniczone miejsce.
Moim zdaniem wyglądają całkiem dobrze.
Teraz największy problem to ślimaki, bo podgryzają roślinki i nie mam pomysłu co zrobić, bo są usuwane, do ziemi wsadziłem pojemniki z piwem i też w koło roślin posypałem popiołem, ale widzę po nocy że zjadły kolejnego krzaka ...
Macie może jakieś inny sprawdzone metody?
Recommended Posts