ZiutekMorderca Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Witam forumowiczów. Wiem że będą odpowiedzi szukaj na forum, pomoże wujek Google. Jednak jest tyle różnych opinii że ciężko się połapać jak ktoś jest zielony. Mianowicie, szukam nawozu na kwitnienie. Mam 3 krzaczki na oucie Dawałem plantona K, ale chciałbym wiedzieć że zrobiłem wszystko żeby miały jak najlepiej. Z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj
lucek548 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Na kwitnienie dobra jest polifoska 6 lub 8 npk 6 20 30 idealne platon k ma za duzo azotu jakis florovit jesienny lepszy bedzie od platona nawoz jesienny uniwersalny mało azotu fosforu i potasu duzo i skladników jak bor zelazo itp polecam ten florovitVit npk polifoski6 NPK(S) 6-20-30 potęga tobie starczy florovit jesienny bo naprzykład w platonk ma npk 16 10 26 za duzo azotu jak dla mnie na kwitnienie kupimy wór polifozki6 na spółe, Z tych tanich nawoz do hortensji magiczna sila substral cos zblizone do platonak ale troche lepsze bo ma npk 15 10 31 potasu ma dużo a kwiatki najlepiej lubia potas lepiej niz fosfor albo wymieszac z platonem k Cytuj
ZiutekMorderca Opublikowano 14 Września 2016 Autor Opublikowano 14 Września 2016 A czy na weg Biohunus, na flo zestaw Trypack od Biobizz i na koniec RIPEN będzie dobry? Chcę skompletować przed zamówieniem taki zestaw zebym nie musiał nic dokupowac. Cytuj
Miś Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Try pack(grow, bloom i top max) na całą uprawę, ale pewniena samym braki Mg będą, ripen bym olał, bo to syf. Cytuj
ZiutekMorderca Opublikowano 14 Września 2016 Autor Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) To co byś polecał oprócz tego try packa? Znalazłem taki za 40,50 zł. To jest 3x250ml. Taki zestaw starczy na Całą uprawę? Więc oleje RIPEN. Za miast tego kupię Asahi. Bo planuje LsT dobre zrobić. A Asahi ponoć pomaga na stres. A na dobory Mg będzie dobry dolomit? Edytowane 14 Września 2016 przez ZiutekMorderca Cytuj
Scooby-Doo Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Taki zestaw wystarczy Ci na kilka upraw Co prawda nie jestem fanem BioBizza - jeśli mowa o nawozach - to jednak ciężko przenawozić i jest BiO Ja stosuje PLAGRON , zarówno ziemie jak i nawozy BiO-MiN od PLAGRON'a , ale tutaj trzeba uważać żeby nie przedobrzyć. ASAHI SL - tylko max 3x podczas weg. - w momentach stresu - nie wolno z tym przesadzać , bo to są hormony i łatwo można spieprzyć politykę hormonalną roślin - szczególnie u AF. Pamietaj też , że ASAHI to nie nawóz. Pozdrawiam Cytuj
kowal666v Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 9 godzin temu, Scooby-Doo napisał: ASAHI SL - tylko max 3x podczas weg. - w momentach stresu - nie wolno z tym przesadzać , bo to są hormony i łatwo można spieprzyć politykę hormonalną roślin - szczególnie u AF. Pamietaj też , że ASAHI to nie nawóz. Pozdrawiam A co powiesz na temat Tytanitu ? Ile razy można go stosować? Z tego co się orientuję można go używać również w okresie flo. Spieprzyć politykę hormonalną ? Jakie mogą być tego konsekwencje ? Cytuj
Scooby-Doo Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Tytanit również działa podobnie jak ASAHI SL. Jak spieprzyć ? Mogą się zhermić Cytuj
ZiutekMorderca Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 Scooby a czy ziemia Biobizz light mix, będzie współgrała dobrze z takim trypackiem? Na pierwszą uprawę chce z tym spróbować, później będę myślał o czymś innym Cytuj
Recommended Posts