Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Jaki nawóz polecacie na kwitnienie ?

Recommended Posts

Opublikowano

Witam forumowiczów. Wiem że będą odpowiedzi szukaj na forum, pomoże wujek Google. Jednak jest tyle różnych opinii że ciężko się połapać jak ktoś jest zielony. Mianowicie, szukam nawozu na kwitnienie. Mam 3 krzaczki na oucie

Dawałem plantona K, ale chciałbym wiedzieć że zrobiłem wszystko żeby miały jak najlepiej. Z góry dziękuję :) pozdrawiam :big-joint:

Opublikowano

Na kwitnienie dobra jest polifoska 6 lub 8  npk  6  20 30 idealne platon k ma za duzo azotu jakis florovit jesienny lepszy bedzie od platona nawoz jesienny uniwersalny mało azotu  fosforu i potasu duzo i skladników jak bor zelazo itp polecam ten florovitVit

npk polifoski6  NPK(S) 6-20-30 potęga tobie starczy florovit jesienny bo naprzykład w platonk ma npk 16 10 26 za duzo azotu jak dla mnie na kwitnienie kupimy wór polifozki6 na spółe,  Z tych tanich nawoz do hortensji magiczna sila substral cos zblizone do platonak ale troche lepsze bo ma  npk 15 10 31 potasu ma dużo a kwiatki najlepiej lubia potas lepiej niz fosfor albo wymieszac z platonem k 

Opublikowano (edytowane)

To co byś polecał oprócz tego try packa? Znalazłem taki za 40,50 zł. To jest 3x250ml. Taki zestaw starczy na Całą uprawę? Więc oleje RIPEN. Za miast tego kupię Asahi. Bo planuje LsT dobre zrobić. A Asahi ponoć pomaga na stres. A na dobory Mg będzie dobry dolomit?

Edytowane przez ZiutekMorderca
Opublikowano

Taki zestaw wystarczy Ci na kilka upraw :) Co prawda nie jestem fanem BioBizza - jeśli mowa o nawozach - to jednak ciężko przenawozić i jest BiO :) Ja stosuje PLAGRON , zarówno ziemie jak i nawozy BiO-MiN od PLAGRON'a , ale tutaj trzeba uważać żeby nie przedobrzyć.  ASAHI SL - tylko max 3x podczas weg. - w momentach stresu - nie wolno z tym przesadzać , bo to są hormony i łatwo można spieprzyć politykę hormonalną roślin - szczególnie u AF.

Pamietaj też , że ASAHI to nie nawóz.  :)

Pozdrawiam

Opublikowano
9 godzin temu, Scooby-Doo napisał:

ASAHI SL - tylko max 3x podczas weg. - w momentach stresu - nie wolno z tym przesadzać , bo to są hormony i łatwo można spieprzyć politykę hormonalną roślin - szczególnie u AF.

Pamietaj też , że ASAHI to nie nawóz.  :)

Pozdrawiam

A co powiesz na temat Tytanitu ? Ile razy można go stosować? Z tego co się orientuję można go używać również w okresie flo. 
Spieprzyć politykę hormonalną ? Jakie mogą być tego konsekwencje ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+