Drugi Plan Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 A jednak wróciłem wcześniej Nasiona: 1x Auto AK-47 Box: 30x30x60(wyłożony kocem ratunkowym) Ziemia: Mieszanka: trochę wszystkiego[ziemia spod pokrzyw, kermazyt, drobne kamyczki, kurzak, torf- do tego jak dojdzie paczka to dorzucę perlit i ukorzeniacz] Doniczki: robiona pod box[26*26*20]wychodzi jakieś 10litrów, chyba sporo jak na tak mały box. Nawozy: zamówiłem tabletki BioTabs, więc przełamię jedną tabletkę i po obu stronach doniczki włożę Wentylacja: 1 wlotowy za doniczką/ otwór wylotowy u góry Oświetlenie: CFL 23W,32W- 2700K , 20W, 6500K Do tego jako ogrzewanie żarówka 75W podłączona do termostatu, temp nie powinna spadac poniżej 20*C Do wody nasionko trafiło dnia 2 lutego. Dziś tj. 5 luty trafiło do kubeczka, dni będę liczył od wyjścia z ziemi. Z buszkiem
Plantator Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 No to jedziemy Panie?. Ciekaw bardzo jestem jakie wygibasy będziesz w tym boxie robił bo za dużo przestrzeni to tam nie ma ?. Będe zaglądał. Z fartem i w zdrowiu do mety?. Pozdro?
Drugi Plan Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzięki Panowie, mam nadzieję, że nikogo nie zawiodę. Liczę, że wszystko pójdzie po mojej myśli i do końca dotrę bez większych problemów
goreboy Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 nigdy nie widział żeby łapę do drzwi przywiązały) zasłony szczelny zamykaj
Drugi Plan Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Ciężko wywnioskować co tak na prawde chciałeś przekazać, ale dzięki!
Drugi Plan Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Wtrącę się w rozmowę.. Bo do obserwacji zakłada się żarówki led, a jak ja ogrzewam box zwyklą, najzwyklejszą żarówą 75W to może to wpłynąć na rozwój rośliny? W nocy, podczas ciemni też świeci. Oczywiście nie świeci non top,tylko co kilka minut się włącza, aż dogrzeje.
Miś Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak włącza się co chwile podczas nocy to może pohermić rośliny. Z resztą jak świeci podczas nocy to ciężko nazwać to nocą Ale słyszałem o patencie włożenia żarówki do puszki w celu dogrzania, wyeliminowało by to ten problem.
Ambasadorka Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Wtrącę się w rozmowę.. Bo do obserwacji zakłada się żarówki led, a jak ja ogrzewam box zwyklą, najzwyklejszą żarówą 75W to może to wpłynąć na rozwój rośliny? W nocy, podczas ciemni też świeci. Oczywiście nie świeci non top,tylko co kilka minut się włącza, aż dogrzeje. nie robi sie takich rzeczy, będa sie hermić. A najgorsze jest własnie włączanie i wyłączanie co jakiś czas, rośliny sie wtedy budzą co chwile.
Drugi Plan Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Postaram się to puszkę zamontować jak najszybciej. Dzięki
Recommended Posts