UndeRtakeR Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam wszystkich Wreszcie się wziąłem za zrobienie growloga. Nasiona: 1X New York City Diesel x Lowryder#2 Automat 5X No name od kolegi (do zabawy) Box: 42/53/120 (zwykła szafka ,wyłożona kocem termicznym :-) ) Ziemia: Atami Grow Mix Doniczki: 1x 7,5l hercules super roots raz 2x 5l Nawozy: Advanced Nutrients z PH Perfect Micro,Grow,Bloom , Nirvana Wentylacja: Mieszający fi 20 na usb Oświetlenie: CFL 125 W na grow od Phytolite oraz odbłyśnik stucco 80%, do tego dokładam często 2xCFL 20W Philipsa, barwa 6500k . Świece 12/12 ze względu na inna pannę, którą jeszcze mam w boxie. Niestety w moim boxie jeszcze trzymam małego giganta, który zakwitł 2 tyg temu a ma już 190 cm, ale się zmieścił, hehe, (Trzymam ją z sentymentu oraz na masło). Świecę na nią 4 x CFL 20w . Automat ma 17 dni (ten w dużej donicy). Ogólnie to moje pierwsze podejście więc proszę o wyrozumiałość i jak trzeba to o opierdol. 1
Miś Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Przede wszystkim wentylację zamontuj, jakiś wentyl na out.
Scooby-Doo Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Ciekawie to wygląda Będę obserwował co i jak Pozdrawiam
UndeRtakeR Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Co byście polecili jeśli chodzi o wentylację ? Najważniejsze dla mnie to cicha wentylacja bo box jest w sypialni i tam już zostanie .
Miś Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zwykły komputerowy, ale jeśli chcesz zamontować filtr, to trzeba będzie kupić kanałowy
UndeRtakeR Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam serdecznie Mały Up Przede wszystkim nie napisałem w pierwszym poście ,że automaty miały być dwa Diesel Ryder i Easy Plant. Easy Plant opierdzielił kot nicpoń Wczoraj nastąpiło małe przemeblowanie oraz wycięcie 2 jak się okazało panów z 5 no name'ów. Jeden jeszcze wyalienowany płciowo Dzisiaj rano podlewanie z nawozami: Dawki producenta pomieszane ze względu na 3 part(obecnie zalecane 2 ml/litr),coś takiego zrobiłem 2x3x1 Micro,Grow,Bloom do tego pół dawki Nirvany,Automat dostał 0,75 litra a No name'y po 0,5 l . Duża dostała dziś oprysk z siarczanu magnezu i soli himalajskiej (dzięki Miś za info na Twoim gl) po 1 gr na litr, calutki przyjęła. Szczerze powiem,że poczytałem trochę za radą Misia na temat wpływu soli morskiej i himalajskiej na roślinki i stwierdziłem ,że skoro Stara już tyle przeżyła ze mną to wytrzyma i to. Dziś był mały body lifting Diesel'a i wiązanko. No i tutaj moje pytanie czy to dobry wybór bo podobno automatów lepiej aż tak nie stresować, także tutaj poproszę o wypowiedź doświadczonych growerów. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam Zapraszam do komentowania i doradzania.
UndeRtakeR Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Siema Mały Up Fotki w galerii bo mi coś wyskakuje, że nie mogę dodać zdjęć. Młode rosną chyba zdrowo co widać. Stara też jeszcze nie chce zakończyć żywota. Temp i wilgotność w normie w dzień jak i w nocy , ....... z resztą po ..uj ja to piszę jak i tak nikt tego nie czyta, ...ba ,żeby chociaż jakiś laik odpowiedział na pytanie w poprzednim poście.
PanikaGoryla Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Bez spiny jaeżeli nikt nie odpowiada to znaczy że bez zastrzeżeń. Automatów nie wolno tak strsowac odbioje sie to na plonie. na auto maksymalnie lst
lizard750 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Siemanko Kolego Ze tez ja wczesniej Cie nie widzialem, sam jade na Advansie wiec bede czesto zagladal Mega Ci planty powyciagalo, to chyba ta potrojna dawka grow ? ladnie wygladaja Powiedz na tych zarowkach lecisz do mety??
UndeRtakeR Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2015 @Panika Goryla - skoro nie stresować to powinienem usunąć te sznurki czy już tak zostawić? @Lizard750 - Myślę,że to możliwe,że wystrzeliły aż tak po dawce grow. Póki co nie daję pełnych dawek prod.. Następne podlanie 3xBloom i pełna dawka Nirvany. Pozdro wszystkim. Wczoraj spróbowałem sampla ze starej fakt,że z bonga ale przy drugim bongu odcięcie zaliczyłem konkretne. Pytanko mam odnośnie Staruchy. Niby wszystko się kula prawidłowo ale kwiaty strasznie wolno nabierają masy a jest to 4 tydzień flo. Czy mogę ją nakarmić "burzą kwiatów substrala" NPK 10-30-20
Recommended Posts