Głuszak Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Siemanko, Mam plany zrobienia boxa 1x1m wys 1.8m. Szkielet z kantówek drewnianych a cały box ze styropianu 5-7cm. Wentylatory mam wszystko mam brakuje mi tylko lampy bo teraz korzystam w mniejszym boxie z bardzo dużej ilości świetlówek kompaktowych i sprawdza się to tak średnio. Mam dostęp do lampy rtęciowej 340W z lampy ulicznej co myślicie o takiej lampie ? Czytałem że rtęciowa nie bo coś tam, ale tak na prawde dlaczego ? A jeśli nie rtęciowa to czy mogę podłączyć lampę sodową pod stateczniki od tej rtęciówki ? I ile Wat polecalibyście na takiego boxa do 3 / 4 roślin ?
GrowLike! Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 ja mam mniejszą powierzchnie boxa i używam 400W lampy... rtęciowa się nie nadaje bo o ile dobrze pamiętam... posiada inna barwe światła:)
Głuszak Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 ja mam mniejszą powierzchnie boxa i używam 400W lampy... rtęciowa się nie nadaje bo o ile dobrze pamiętam... posiada inna barwe światła:) Widziałem też z kolei jak ludzi na podobnej powierzchni ze 150W otrzymywali ładny las. zrobię go 80x80x180 i postaram się dać 400W. Może da rade. A co do samej wielkości, planuję zakup 4 pestek na tą powierzchnię co i jak byłoby najlepszym rozwiązaniem dla mnie dodam, że jestem w sumie początkujący i chciałbym otrzymać duże plony dające trochę po bani. Pozdro
Lazania Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Las urośnie, ale słabo będzie kwitnąć. Na pierwszy raz polecam sezonowe feminizowane nasiona jakiejś popularnej odmiany. Ja mam 4 rośliny na 0.2 m2 8 jest akurat, jak na moje warunki. A im więcej światła tym lepiej, 400w na 80x80 powinno być ok.
Głuszak Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 Las urośnie, ale słabo będzie kwitnąć. Na pierwszy raz polecam sezonowe feminizowane nasiona jakiejś popularnej odmiany. Ja mam 4 rośliny na 0.2 m2 8 jest akurat, jak na moje warunki. A im więcej światła tym lepiej, 400w na 80x80 powinno być ok. Automacik raczej odradzasz w takim razie ?
Recommended Posts