Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Nasiona od znajomego nie wiem co to za odmiana

Lampa hps 400w cholzona powietrzem

Box 140×75×200

Podłoże Uniwersalne "Compo"super lekkie+ perlit+keramzyt

Nawozy naturalne. Na weg biohumus UP! NA FLO guano i melasa oraz skórki z bananów zalane wodą

Box podpięty do (nie używany) przewód kominowy z wyciągiem 125m3/h wiatrak mieszajacy

Na dnie keramzyt dodatkowo napowietrzanie korzeni pompką do akwarium,doniczki całe podziurawione

20150926_172818.jpg

Opublikowano

W tej ziemi był już perlit i jakiś nawoz w takich malutkich kuleczkach ja za worek 20l dałem 25 zl

Uniwersalne podloze Super Lekkie

Skład podłoża

Właściwości ogólne:

Wartość pH: 5,6

Zasolenie (KCl) g/l: 1,4

Zawartośc składników pokarmowych:

230 mg/l N - dostępny azot

180mg/l P - dostępny fosfor

350 mg/l K - dostępny tlenek potasu

150 mg/l Mg - magnez całkowity

350 mg/l S - siarka całkowita

Surowce podukcyjne:

Torf wysoki (stopień rozkładu H2-H7), perlit, węglan wapnia, nawóz mineralny NPK częściowo otoczkowany, środek zwiększający pojemność wodną Aqua Depot nawóz fosforowy z krzemem.

A może to być wina lampy? Bo ona jest tylko za flo sprawdziłem więc jestem pewny żarówki mogło to być przyczyną ze są tak skromne?

Opublikowano

No właśnie czytałem wszystko bo to mój 2 ale pierwszy scrog wydaje mi się ze to jest winą odmiany jakąś dziwną nie wiem ale po 3 tygodniach wegu. Mając 12+1 światła po prostu zaczęły tworzyć się ponki. Więc to chyba jakiś automat sam już nie wiem

post-43243-0-25734100-1443342306_thumb.j

Opublikowano

Zostawiam bo pewien zajebisty profesjonalistą podpowiedział mi ze to może być przyczyną tego ze mam hps-a tylko na kwitniecie więc może to jest przyczyną tego ze tek szybko zakwitły. Dziewczyny coraz większe

Opublikowano

Bio dokładnie po takim czasie puściły pierwsze ponki. Czyli co trzymać miej na flo. I czy będzie coś z tego wogule? Bo nie wiem czy jest sens trzymać je jeszcze 2 miesiące żeby nic nie wyszło

Opublikowano

Dziewczyny mają się dobrze 26c w dzień nocą trochę temperatura spada ok 16c. Lampe obnizyłem jest 35 cm od szczytów. Posłanie guano+melasa i napuchly w oczach pod koniec tygodnia dam jakieś fotki

Opublikowano

Dzień 40/10 dzień flo

Temperatura w dzień 27-29 noc ok18

Wilgotność 50%

Dostały jeść guano+melasa i sproszkowana skórka bananowa

Były kłopoty z temperatura w nocy ale teraz już wszystko jest ok.

Miałem obawy ze dziewczyny się zablokowały ale jest dobrze rozkrzewiły się i napuchly

Zaczynają delikatnie puszczać zapach aż miło się przy nich siedzipost-43243-0-48353500-1443887405_thumb.j

post-43243-0-44353900-1443887797_thumb.j

post-43243-0-78642100-1443887890_thumb.j

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• 📝 Update: Marvel, Luna, Bulma – White Widow Squad 📆 Data: 26.09.2025 🎯 Stan po podlewaniu + analiza struktury LST (BoNaZaj™)     ---   📍 Rozmieszczenie roślin – duży namiot (80x80x180):   Lokalizacja Roślina Doniczka Uwagi   Tył prawa 🌸 Marvel okrągła Najmniejsza z WW, ale już z preflowerami Tył lewa 🌙 Luna kwadratowa Mocny trzon, rozłożysta – z wieszakiem Przód lewa 🍞 Bulma kwadratowa Dużo bocznych topów, pełny rozkład       ---   💧 Podlewanie – łączna mieszanka: 5.0 L   🔬 Woda przygotowana z korektą pH (~6.3–6.4), na bazie kranówki. ➡️ Bio-Bloom dodany w ilości 10 ml na 4 L mieszanki (1 L został wcześniej odseparowany dla młodszych roślin bez Bloom)     ---   🧪 Dokładne dawki nawozów – na 5.0 L:   Składnik Dawka na 1L Ilość (5L) Uwagi   Bio-Grow 2.0 ml 10 ml Dla wszystkich roślin Bio-Bloom 2.5 ml/L 10 ml (do 4 L) Tylko dla Marvel, Luna, Bulma, Noodle Top-Max 1.2 ml 6 ml Booster topów Bio-Heaven 2.0 ml 10 ml Regeneracja i metabolizm Root-Juice 1.5 ml 7.5 ml Aktywacja korzeni Missing Link 1.0 ml 5 ml Mikroelementy Bio-pH Down – kilka kropli Korekta pH do ~6.3–6.4       ---   💧 Rozdział podlewania (każda po 1.0 L):   Roślina Ilość Bloom? Uwagi   Marvel 1.0 L ✅ Tak Najmniejsza z WW, ale pierwsza z włoskami Luna 1.0 L ✅ Tak Trening z wieszakiem, gęsta, mocna Bulma 1.0 L ✅ Tak Szeroka struktura, dobrze przyjęła wodę       ---   🧠 Ocena treningu BoNaZaj™ (WW Edition)   Marvel – mimo że najmniejsza, to pierwsza z preflowerami; układ nisko, boczne odrosty zrównane ze szczytem.   Luna – klasyczny „parasol”, topy mocno rozstawione, stabilne, trzon gruby – bardzo dobrze zareagowała na ostatnie LST.   Bulma – największa z WW, najbardziej "otwarta", dużo aktywnych bocznych topów, wymaga korekty dolnych liści za 1–2 dni.       ---   🧬 Genetyka:   🌸 Marvel – White Widow Auto (Zamnesia), wykiełkowana 28.08   🌙 Luna – White Widow Auto (Zamnesia), wykiełkowana 28.08   🍞 Bulma – White Widow Auto (Zamnesia), wykiełkowana 28.08       ---   📸 Zdjęcia: widoczne w relacji z dnia 26.09 📦 Warunki w namiocie: LED pełna moc, RH ~61%, temp ~24 °C
    • 📝 Update: Noodle, Phoenix, Rhino – rozmieszczenie, podlewanie i LST 📆 Data: 26.09.2025 🎯 Stan po podlewaniu + ocena stylu BoNaZaj™ Light --- 📍 Rozmieszczenie roślin: Lokalizacja    Roślina    Doniczka    Uwagi Duży namiot – przód prawa    🥢 Noodle    okrągła    Starsza, szeroka, bardzo dobrze rozciągnięta Duży namiot – tył środek    🔥 Phoenix    kwadratowa    Rozwija się szybko, nowy przyrost po LST Mały namiot – solo    🦏 Rhino    kwadratowa    Samotna, młoda, dziś pierwszy trening LST --- 💧 Podlewanie – łączna mieszanka: 5.0 L 🔬 Woda przygotowana z korektą pH (~6.3–6.4), na bazie kranówki. ➡️ Bio-Bloom został dodany tylko do 4 L! 1 L (dla Phoenix i Rhino) odlany przed dodaniem Bloomu --- 🧪 Dokładne dawki nawozów – na 5.0 L: Składnik    Dawka na 1L    Ilość (5L)    Uwagi Bio-Grow    2.0 ml    10 ml    Dla wszystkich roślin Bio-Bloom    2.5 ml/L    10 ml (do 4 L)    Dodany po odlaniu porcji dla Phoenix i Rhino Top-Max    1.2 ml    6 ml    Booster topów Bio-Heaven    2.0 ml    10 ml    Regeneracja i metabolizm Root-Juice    1.5 ml    7.5 ml    Aktywacja korzeni Missing Link    1.0 ml    5 ml    Mikroelementy Bio-pH Down    –    kilka kropli    Korekta pH do ~6.3–6.4 --- 💧 Rozdział podlewania: Roślina    Ilość    Bloom?    Uwagi Noodle    1.0 L    ✅ Tak    Pełna dawka Bloom, rozwój szczytów Phoenix    0.7 L    ❌ Nie    Młoda, rozwój aktywny, bez Bloom Rhino    0.3 L    ❌ Nie    Pierwsze nawożenie + pierwszy trening --- 🧠 Ocena LST – styl BoNaZaj™ Light Noodle: układ bonsai się utrzymuje, ale nowe topy lecą do góry → do korekty i dalszego rozciągania. Phoenix: bardzo dobra reakcja na wczorajsze LST, nowe pędy idą szeroko. Rhino: pierwszy dzień treningu – kotwica przy podstawie, delikatne zgięcie bez złamań. --- 🧬 Genetyki i wiek: 🥢 Noodle – niezidentyfikowana sativa/hybryda, wykiełkowana 26.08 🔥 Phoenix – Rainbow Sherbet Auto (Zamnesia), wykiełkowana 08.09 🦏 Rhino – White Rhino Auto (Zamnesia), wykiełkowana 15.09 --- 📸 Zdjęcia: dodane powyżej w relacji 📦 Warunki: LED na pełnej mocy, RH ~61%, temp ~24 °C  
    • To co piszę to ja bym tak robił na biobizzie na 15dzien pół dawki i dwa takie podlania i później normalnie pod rozpiskę 👍
  • Gallery Statistics

• Images
      64.9 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez wiolaaa2682.,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+