Działkowiec Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Nasiona od znajomego nie wiem co to za odmiana Lampa hps 400w cholzona powietrzem Box 140×75×200 Podłoże Uniwersalne "Compo"super lekkie+ perlit+keramzyt Nawozy naturalne. Na weg biohumus UP! NA FLO guano i melasa oraz skórki z bananów zalane wodą Box podpięty do (nie używany) przewód kominowy z wyciągiem 125m3/h wiatrak mieszajacy Na dnie keramzyt dodatkowo napowietrzanie korzeni pompką do akwarium,doniczki całe podziurawione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Przeczytaj regulamin działu i uzupełnij. Nie wrzucaj posta pod postem, tylko edytuj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 W tej ziemi był już perlit i jakiś nawoz w takich malutkich kuleczkach ja za worek 20l dałem 25 zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 W tej ziemi był już perlit i jakiś nawoz w takich malutkich kuleczkach ja za worek 20l dałem 25 zl http://www.compo.pl/pl/pl/products/Uniwersalne-podloze-Super-Lekkie.html Skład podłoża Właściwości ogólne: Wartość pH: 5,6 Zasolenie (KCl) g/l: 1,4 Zawartośc składników pokarmowych: 230 mg/l N - dostępny azot 180mg/l P - dostępny fosfor 350 mg/l K - dostępny tlenek potasu 150 mg/l Mg - magnez całkowity 350 mg/l S - siarka całkowita Surowce podukcyjne: Torf wysoki (stopień rozkładu H2-H7), perlit, węglan wapnia, nawóz mineralny NPK częściowo otoczkowany, środek zwiększający pojemność wodną Aqua Depot nawóz fosforowy z krzemem. A może to być wina lampy? Bo ona jest tylko za flo sprawdziłem więc jestem pewny żarówki mogło to być przyczyną ze są tak skromne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 No właśnie czytałem wszystko bo to mój 2 ale pierwszy scrog wydaje mi się ze to jest winą odmiany jakąś dziwną nie wiem ale po 3 tygodniach wegu. Mając 12+1 światła po prostu zaczęły tworzyć się ponki. Więc to chyba jakiś automat sam już nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
reksio Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 siemasz. a wiec na bank masz automaty. mazesz zmienic im sloneczko na 18/6 a jak nie zmienisz to z ciekawoscia bede sledzil twoje poczynania. pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 28, 2015 Author Share Posted September 28, 2015 Zostawiam bo pewien zajebisty profesjonalistą podpowiedział mi ze to może być przyczyną tego ze mam hps-a tylko na kwitniecie więc może to jest przyczyną tego ze tek szybko zakwitły. Dziewczyny coraz większe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 28, 2015 Author Share Posted September 28, 2015 Bio dokładnie po takim czasie puściły pierwsze ponki. Czyli co trzymać miej na flo. I czy będzie coś z tego wogule? Bo nie wiem czy jest sens trzymać je jeszcze 2 miesiące żeby nic nie wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Dziewczyny mają się dobrze 26c w dzień nocą trochę temperatura spada ok 16c. Lampe obnizyłem jest 35 cm od szczytów. Posłanie guano+melasa i napuchly w oczach pod koniec tygodnia dam jakieś fotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Działkowiec Posted October 3, 2015 Author Share Posted October 3, 2015 Dzień 40/10 dzień flo Temperatura w dzień 27-29 noc ok18 Wilgotność 50% Dostały jeść guano+melasa i sproszkowana skórka bananowa Były kłopoty z temperatura w nocy ale teraz już wszystko jest ok. Miałem obawy ze dziewczyny się zablokowały ale jest dobrze rozkrzewiły się i napuchly Zaczynają delikatnie puszczać zapach aż miło się przy nich siedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts