genesis19 Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 siema, ruszam ze swoim pierwszym growlogiem i pierwszą hodowlą, licze na wasze (cenne) uwagi, nie będę się rozdrabiał, przejdźmy do konkretów: -startowałem z 3 x Big Bang AF od GREEN HOUSE SEEDS -ziemia: Cytuj Substarl, Gotowe podłoże - do kwiatów zielone i kwitnące - 3w1 mieszanina torfów + nawóz + karmazyt Podłoże wzbogacone mieszanką nawozów (20g mieszaniny nawozów): Osmocte NPK 15-09-09 Plant Starter NPK 10-52-10 pH 5,4-6,0 -nawozy: biobizz trypack out Trochę historii: -sadzonki wystartowały 21 lipca - początkowo rosły na parapecie okna -przesadzanie do docelówek 6 sierpnia - donice 10L z dziurkami na spodzie -podczas przesadzania zastosowana minimalna dawka ukorzeniacza mineralnego Cytuj Ukorzeniacz do sadzonek i nasion 250g Agrecol -parę dni po przesadzeniu 1 roślinka zaczęła obsychać i odpadła, nadal żyje, ale praktycznie stoi w miejscu, żółte liście oberwałem żeby nie zabierały soków żywym -od dnia 13 sierpnia idzie Fish Mix co 2 dni w dawce 2,5ml/ 1l kranówki -podlewane tylko co 2 dni Fish Mixem ze względu na bardzo trzymającą wilgoć glebę z karmazytem -spot bezpieczny, nasłoneczniony Parę fotek panienek jutro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Więc czekamy z niecierpliwością 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
genesis19 Posted August 18, 2015 Author Share Posted August 18, 2015 Fish Mix leci dolistnie spryskiwaczem, bo ziemia za mokra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 No, już prawie miesiąc, ładnie idą Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 ładnie,tylko nie za mokro tam masz?bo coś listki żółkną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
genesis19 Posted August 18, 2015 Author Share Posted August 18, 2015 właśnie się też zastanawiam, ta mniejsza coś słabo pije troszkę, też mam tą glebę z tym karmaztytem i bardzo trzyma ona wilgoć, z jednej strony dobrze, ale z drugiej muszę teraz np. Fish Mixa stosować dolistnie spryskiwaczem bo inaczej je przeleje :/ jak myślicie jakiś trening można im zacząć robić (wysokość mnie nie ogranicza) ? czy lepiej puścić wolno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 na automatach to LST Link to comment Share on other sites More sharing options...
genesis19 Posted August 19, 2015 Author Share Posted August 19, 2015 Jest sens robić to LST na auto ? gdzieś tutaj na forum czytałem, że jakiś grower od siebie nie poleca bo albo nic to nie daje, albo nawet jest gorzej... i już sam nie wiem, bo widzę są różne opinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Gorzej nie będzie. LST ma raczej znaczenie w indoor, gdy ze wzrostem odległości od żarówki, ilość światła szybko maleje, na out tego nie ma.Możesz zrobić jednemu, będziesz miał porównanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
genesis19 Posted August 19, 2015 Author Share Posted August 19, 2015 Oki, spróbuję więc, zawsze to coś nowego, więc na plus do doświadczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts