Emm07 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Postanowiłem podejść bardziej profesjonalnie i przyszłościowo. Box 60x60, wysokość 170 Za światełko bedzie robił panel led STB, w przyszłości planuje dokupić 3 sztuki na wieksza powierzchnie. Nad filtrem i wentylem sie zastanawiam, wlot bedzie pasywny, mysle o TD silent jakims większym, ktory bedzie pracował na najniższym biegu, moze nawet z regulacja obrotów, zeby zminimalizować szum, a moze airbox? Przewód izolowany, zastanawiam sie jeszcze nad tłumikiem, ale w tej kwestii czekam na porady. W zapasie dokupie nawilzacz i osuszacz powietrza. Rozważam tez system autopot 3x10litrow, czekam az ktos sie wypowie, doradzi. Raczkuje w temacie, jedyna wiedza jaka posiadam jest teoretyczna, sporo czytam, wiadomo, ze w praktyce jest całkiem inaczej. Mówiąc krotko, mam wolne 4 tysiące, ktore chce zainwestować w boxa na 3-4roślinki, ktory posłuży mi troszke
zasobnik Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 3-4 tysie na 4 roślinki? Hmmmm chyba na 14 roślin
Emm07 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 No led na 14 roślin to jakies 8tyś kolego, do rzeczy, z dupy wpisy sobie darujcie
Kangurek Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Na taka powierzchnie rzeczywiscie wrzucic jak najwięcej lamp LED, Td silent elegancko sie sprawuje ale właśnie lepiej wziąść wiekszy niz ten 250, bo ten model na 2-gim biegu ma 250. Wiec kolejną moc td silent i do tego tłumik albo dwa jeden przed drugi za went i slychac tylko stłumiony szum.
zasobnik Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Tak na poważnie myślę że coś takiego było by spoko... /admin - link wygasł/ Jeśli chcesz na LED to wystarczyło by zamienić tego HPS na odpowiedni panel i w 4000pln pewnie się zmieścisz. Ale jaki to ma być panel to ja już nie wiem może ktoś wprawiony w temacie się wypowie
Kangurek Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Na razie nie bede kupował LED, szukam innego rozwiązania na przykład Hps przy uprawie wertykalną Obeznani w tym temacie polecali mi Phytolite lub aby zlutować samemu z dobrej jakości diód np: Cree..
Emm07 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 Ciekawe jak zamontuje te dwa tłumiki w jednym namiocie 60x60 Z tego co mi wiadomo to powinno wyglądać tak : filtr-tlumik-wentylator-tlumik-rura Ale co z tego, skoro szerokość namiotu to 60cm, a 60cm ma sam tlumik, gdzie miejsce na filtr, wentylator, a co dopiero o drugim tlumiku Namiot ma byc rozmiarów jakie podalem, jest to uprawa POD SIEBIE, liczy sie dla mnie dyskrecja, cicha praca oraz niskie rachunki za prąd.
Kangurek Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Nikt Ci nie każe ich montować wewnątrz namiotu, wiec nie wiem w czym problem, ja mam td silent i z jednym tłumikiem za wentylem jest cicho, ale mogło by byc ciszej A po co Ci ta rura na koncu układu went?
Recommended Posts