Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

jeszcze nie kwitnie ale się zbiera

@zasobnik twoje rośliny mają deficyt nawozów albo blokadę z powodu złego ph.

no coś nie tak z nimi, lałem biohumusem, pryskałem azofoską... ph wedługo moich pomiarów nigdy nie przekroczyło 7,0 . Miałem 6,5-6,8. Myślałem czy nie przesadzić ją w jakąś inną lepszą do kwitnięcia ziemię? Tylko pytanie czy to pomoże? I jak to zrobić? :) Jest to big bang auto. Obie mają już 35 albo 36 dni . Przez długi czas miałem bardzo niską wilgotność w okolicach 15 % dzien i 25-30% w nocy. Trochę problemów z temperaturą nocną, która spadała czasem do 10st C.

Ziemia do paproci z nisko uwalniającym się nawozem. Podobno nie jest za fajna... ale dowiedziałem się o tym jak juz rosły w niej.

Proszę o jakieś mądre pomysły :)

Opublikowano

no więc co dokładnie mam zrobic? Moze przesadzić do ziemi jakiejs ph6.5? Tylko jak najlepiej to zrobic?

jeśli mają blokade to chyba nic nie da lanie kolejnych nawozów? Co mam z nimi zrobic?? Proszę o szybką odpowiedz. Dzisiaj podlewanie i nie wiem co lać :)

Opublikowano

ja słyszałem ze za krótki czas mają zeby potem dojść do siebie. Przesadzenie to też stres

zaopatrz sie w nawozy na flo na razie biohumus i azofoska to bieda rosliny wstrzymuja kwitnienie jak jest nadmiar azotu i u ciebie widac po lisciach ze braki potasu sa wiec lepsze nawozy.

kupiłem Planton K NPK 16-11-24 z mikroskładnikami pokarmowymi (miedzią, żelazem, manganem i cynkiem)

Zastanawia mnie to npk bo wyczytalem że na flo najlepsze jest w granicach 4-8-8

Czy to co kupiłem będzie ok?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+