Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Przyznam się, że nie mam ph mierza ale sprawdzam ph domowym sposobem. Lekko przykwaszona ziemia była rzeczywiście, teraz zaczynam podlewać gazowaną mineralną z netto żeby trochę zwiększyć ph. Najstarsze Diesle dostały mocną dawkę nawozu NPK teraz co myślę równiez może poprawić ich stan. Do boxa włożyłem szklanki z wodą (lepsza wilgotność). Tego 13-dniowego Diesla przesadziłem do donicy 12L.Słabe zdjęcia w boxie (wiem śmieszne sCrog wygląda :D - ale jeszcze do poprawki)

Diesel AF dzień 27

Widać tu 13-dniowego Diesla w dużej donicy

Diesel AF dzień 27

I tutaj biała wdowa:

white widow AF dzień 13

A tego randoma regulara wyjebałem pod okno :D niedługo zrobie zdjęcia tak 4fun wrzuce, już prawie metr ma na oko;)
  • Replies 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Woda kranówa odstana lepsza - chyba że masz jakąś syfiastą. 13 dni i już ostro nawozisz ? Będą problemy z przenawożeniem... Ziemię masz uniwersalną w której są nawozy chemiczne, teraz dając kolejne nawozy na 100% przenawoziłeś... Zobaczymy za kilka dni, konopie to silne rośliny i wiele potrafią znieść :S5:

Opublikowano

Te co mają 13 dni dopiero raz dostały biohumusa. Chodziło mi o te starsze (27dni) - dostały teraz dużą dawkę Biobizz Biobloom przy ostatnim podlaniu.Póki co odstaną podlewałem ale zmieniam, bo pamiętam jak pierwszy grow podlewałem właśnie tą gazowaną z netto i nie było żadnych problemów z ph.

Opublikowano

Okazało się w drugą stronę - za sucho miał. Tutaj zdjęcie z oklapłego(dzień bodajże 33)

dzień 33

dzień 33

Lekko podlałem wodą gazowaną i po dosłownie kilku godzinach ożył:

dzień 33

dzień 33

dzień 33

dzień 33

Poobrywałem te żółknące liście =]

Później dorzuce zdjęcia młodego Diesla i White Widow.

Myślę jeszcze nad zakupem BioTabs, nie za późno? Nigdy ich nie stosowałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na następny grow już BioTabsy zamówione i pestka Tangerine Dream od Barney's Farm ;)

A póki co słabe zdjęcia, ale zawsze to jakiś up.

Dzień 40

dzień 40

dzień 40

dzień 40

dzień 40

dzień 40

Diesel młodszy dzień 28

Diesel dzień 28

I white widow 28 dzień:

white widow dzień 28

Opublikowano

OK update. W tydzień to co się stało z najmłodszym dieslem przerosło moje oczekiwania.. wy*****o go zdrowo(ten w największej donicy) :D trochę ciepło się zrobiło więc zainstalowałem wiatrak mieszający w środku.

Także tutaj wszystkie(2 Diesle 46 dzień 1 Diesel i WW 33 bądź 34 dzień):

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

dzień 46 / 33

Ehm ułamała mi się mała gałązka, da rade sklonować automata? :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+