Edyta230799 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Witam, wszystkich jestem nową osobą na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam takie pytanie do profesjonalnych growerów, otóż we wrześniu będę suszyć swoje zbiory, mam jedno takie miejsce w stodole, szafę do której nikt nie ma dostępu oprócz mnie więc nikt nawet się nie dowie. Mało kto do niej zagląda, oczywiście cały nieporządek i kurz z szafy sprzątnę. Podsyłam dwie fotki tej szafy i mam takie pytanie czy mogę w niej suszyć ? Jest dostęp do powietrza, zero światła, spód posypie ryżem żeby wsiąkł wilgoć, jak i zakupię osuszać powietrza Co jeszcze radziliście by mi zakupić i jak ulepszyć swoją "suszalnie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 dwa otwory pasywne w dnie i jakis wentyl u gory i jazda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasobnik Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 nie wiem czy osuszacz... podobno przy suszeniu wilgotność ma byc około 40 %. Poczytaj lepiej bo przesuszyć też nie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Rozwieś starą firankę i może będzie się nadawać, wstaw tam na 24h stacje pogody i zbadaj jakie warunki tam panują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edyta230799 Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 A co jeśli bym wywiesiła towar w stodole na sznurkach zwisających z belek? We wrześniu jest bardzo ciepło w mojej miejscowości wilgotność jest dość dobra, mniejsza niż panuje na zewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasobnik Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 A co jeśli bym wywiesiła towar w stodole na sznurkach zwisających z belek? We wrześniu jest bardzo ciepło w mojej miejscowości wilgotność jest dość dobra, mniejsza niż panuje na zewnątrz. http://trawka.org/topic/9892-harvest-scinanie-suszenie-curring-przechowywanie/ poczytaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.