Dresik_ Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 WITAM W MALYM UP´IE Dzien! Temperatura 26-29 Wilgotnosc 70% Noc! Temperatura 18-20 Wilgotnosc 50% Pineapple Chunk - SEEDBANK BARNEY´S FARM Confidencial Medicine - SEEDBANK THE KUSH BROTHERS 2 x Red Diesel - SEEDBANK BARNEY´S FARM - (wczoraj trafily do ziemi) Nawozy: Pineapple Chunk - w pierwszym tygodniu dostal 4ml RootJuice oraz 2ml Bio Heaven na 1litr wody, a w dzisiejszym dniu (drugi tydzien dostal 2ml Bio Grow oraz 2ml BioHeaven (stosuje sie do zalecen producenta) Confidencial Medicine - w pierwszym tygodniu dostal 4ml Root Juice oraz 2ml Bio Heaven oraz 1ml Bio Grow (tak na sprawdzenie gdzies sie doczytalem ze Bio Grow od pierwszego tygodnia w mniejszej dawce moze spowodowac szybszy przyrost roslinki) 2 x Red Diesel - w pierwszym tygodniu sama woda z wyregulowanym pH (6,5) Pytania: 1 ) W kalkulatorze lumenow wyliczylo mi ze na moja powierzchnie namiotu potrzebuje 18000 lumenow a wiec stosujac sie do tabeli: wychodzi mi na 10 centymetrow od szczytu mojej roslinki wiec obnizylem lampe do 15 centymetrow i temperatura skoczyla do 30,4 C i jest to 5cm wyzej niz powinno zostac podwieszone. Co w takim przypadku moge zrobic? Zrobic jakas szybke? Podwiesic lampe na wieksza odleglosc ? 2 ) Czy moje roslinki pod wzgledem czasu sadzenia beda bardzo sie roznily rozmiarem, wielkoscia czy moze i takze zejda mniej wiecej do tego samego etapu rozwijania sie ? 3 ) Widze po bokach w doniczce Pineapple Chunk rozwijajace sie korzonki czy nie przypadkiem powinienem juz przesadzic do docelowej doniczki moja roslinke? Opinie i wszelkie uwagi potraktuje bardzo odpowiedzialnie!
Macky Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Możesz odpuścić sobie nawozy, dodatki na korzenie można śmiało, ale resztę odpuść aż będę w docelowych. 1. podnieś lampę i się nie przejmuj 2. niestety będzie widać różnicę 3. powinieneś zdrowo
Dresik_ Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Opublikowano 15 Marca 2015 Dzieki wielkie za szybka odpowiedz ´Anonymous´ ! Ale niestety ze jestem swiezak to dreczy mnie mnostwo pytan dotyczacych uprawy A przedewszystkim: 1 ) Moj namiot ma wysokosc 140 cm, odjac 30 cm od najwyzszego podwieszenia lampy oraz doniczek 23cm. (30+23=53 140-53=87) A wiec mam doslownie 87 cm na moje roslinki! Chce zdecydowac sie na jakis trening ale niewiem ktory bedzie najbardziej odpowiedni na moja powierzchnie boxa? LST ? SCRoG? Jakies bardziej powazne bo ktore wymienile zadaja najmniej stresu roslinka 2 ) Po przesadzeniu w docelowe donice (10 litrowe jak mi poradzono) mam podlac roslinki nawozem/woda? Zostawic na troche suszy czy jak? pozdro.
Macky Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 1. lst 2. przy tak niskim boxie starczyły by i około 8 litrowe, ale jak masz 10 to nic nie szkodzi. Po przesadzeniu podlewasz samą wodą porządnie i zostawiasz na parę dni.
Dresik_ Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 WITAM W UP´IE Dzien! Temperatura 26-29 Wilgotnosc 70% Noc! Temperatura 18-20 Wilgotnosc 85% Pineapple Chunk (DZIEN 21)- SEEDBANK BARNEY´S FARM Confidencial Medicine (DZIEN 14)- SEEDBANK THE KUSH BROTHERS Sloneczko Co? i Jak? Pineapple Chunk - 2 dni temu dostal papu - litr wody zmieszany z 2ml Bio Grow oraz 2ml BioHeaven (od tego tygodnia 2ml Bio Grow, 1ml Bio Bloom, 2ml Bio Heaven, 1ml Alg A Mic oraz 1ml Top Max) Confidencial Medicine - dwa dni temu dostal 2ml Root Juice, 2ml Bio Heaven oraz 2ml Bio Grow 2 x Red Diesel - no i ku*wa znowu problem... sama woda z wyregulowanym pH (6,5 - 6,8), a roslinki mi uschly ! (wyszly na powierzchnie ale po dniu zwiedly na amen, a kielek po sprawdzeniu zrobil sie ciemno brazowy.. co moglo byc przyczyna ? papierowe kubki z ktorych woda nie schodzila? co o tym myslicie ?) Opinie i wszelkie uwagi potraktuje bardzo odpowiedzialnie!
Dresik_ Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Ogolem pytanko zwiazane z tym treningiem, Annoymous polecal LST a moze ktos ma jakies inne pomysly ?
bart85 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Jak nigdy nie robiles bic w tym temacie to zrob LST najmniej stresujący dla roslinek
Dresik_ Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 lipton bo posadzilem na samym srodku te dwie roslinki gdzie do treningu LST jest lepiej posadzic do rogu? jak sie myle poprawcie mnie
Scooby-Doo Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 No to nagni od środka do boku i po problemie Obserwuj i sukcesywnie doginaj. Będzie dobrze
Dresik_ Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Opublikowano 24 Marca 2015 spoczko bede zabieral sie do pracy nad tym LST tylko moze mi ktos powiedziec kiedy zaczac?
Recommended Posts