greenmouse Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Tylko, że greenmouse ma panel zbudowany za niewiele większe pieniądze O ile dobrze kojarzę, wy kupowaliście żarówki po ok 40$? A budowę takiego panelu, jak ja mam, da się zamknąć między 300 a 600zł- zależy czy uda się okazyjnie kupić komponenty typu radiator czy drivery, bo ceny diodek się nie przeskoczy
bart85 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 tak... około 40 dolarów... i faktycznie teraz siedze, licze sobie i jak bym chciał zmontować panel z 30 diodek firmy Helio (ponoc nie jest to jakis szrot) w konfiguracji: - 9 red 1w - 11 deep red 3w - 8 royal blue 3w - 2 cool white 3w z zasilaczem, plytka pcmb, termikiem i radiatorem to koszt takiego panelu wyniósłby około 300zł, moc jaką pobierał by ten panel to 55W +/- 5%
Scooby-Doo Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Ja zapłaciłem mniej. Ale widze , że inflacja u Chińczyków ładnie skoczyła U mnie z przesyłką za 50w(14w) było dokładnie 72.5 zł po ówczesnym kursie a za 80w (32w) dokładnie 90 zł. Ale popyt wzrósł to i ceny również Jak ostatnio sprawdzałem na eBay'u to teraz 80w(32w) kosztuje już 30 funa ! Grubo poszło w górę... @bart85 - wielkie sorry za lekki off P.S. Racja greenmouse (zamooliłem )
greenmouse Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 ale czemu mnie sorry skoro to grow barta ? No to bart składaj- z przyjemnością będę śledzić growloga 1
bart85 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 powitać dzien 33 / 16 flow wczoraj podlane z pelna dawka nawozow po literku odstanej wody na glowe idzie pomalutku ale do przodu... troche sie obawiam ze nie wyrobie sie z wysokoscia, bo zostalo mi max 20cm zapasu i to po tym jak zmodyfikuje lekko oprawke od zarowki ledowej ogolnie najwyzsza panna ma 37cm, srednia 36, najnizsza 34 - nie widac tego na zdjeciach bo stoją na podwyższeniach zeby wyrównać szczyty do najwyższej generalnie mogła by się rozpędzić z flowem 2
bart85 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Poczekam jeszcze pare dni i zobacze co bedzie bo jak tak patrze to wydaje mi się ze nie bardzo mam pole manewru do naginania, ale jak bedzie trzeba to dam rade Generalnie wydaje mi się, że błędem było posadzenie 3 panienek na tak małej powierzchni. Wydaje mi się, że dwie to max na 0,16m2, a najlepiej jedna w donicy 7-9 litrów i trening LST. Co myślicie??
Scooby-Doo Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 @bart85 - musisz pokombinować troszku. Dasz radę. Gorzej jak byś miał 3 w jednej donicy U mnie teoretycznie jest 0,17m2 tyle , że ja mam 2 w jednej a i tak z miejscem jest na styk. Skunki masz od Bulka ? Jeśli tak to troche zamulają na początku flo ( bynajmniej u mnie tak było ), ale za to później....miód malina Przyspieszyła z flo ok.40-45 dnia . A ścinka Skunka była w 90 dniu. Jedyny problem jaki z nią miałem to to , że nie chciała przestać rosnąć.....miałem niekończące się podwiązywanie 1
Jakatora Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 ladnie wszystkie rosna Jezeli chodzi o ledy to dobre sa te ufo NEW Apollo 75W LED Full-Spectrum
bart85 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 @scorp skunki sa od bulka i dobrze slyszec ze jeszcze sie rozpedza, ale tym niekonczacym sie rosnieciem i dlugoscia zycia mnie zwartwiles... chodz jak bedzie trzeba to bede podwiazywal i z czasem tez dam rade tak czy siak twierdzę, ze na 0,16 to max dwa planty i nastepnym razem bede sie tego trzymał... zreszta zobaczymy jak to wszystko sie teraz potoczy i wtedy bede myslal co na nastepny raz kombinowac @jakatora slyszalem ze te ufo sa spoko, ale raczej zbuduje panel wlasnorecznie bo lubie sie bawic w takie rzeczy i bede mial jeszcze wieksza satysfakcje jak panel sie sprawdzi
Recommended Posts