Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Dzien 36 [6flo]

Witam.

Po ostatnim podlaniu pol dawki biobizz, zmianie na Hps i podwyzszeniu troche lampy wydaje sie jakby poszly lekko do gory oraz liscie troche maja wiecej koloru. 

Dzis dostaly pelna dawke na 600ml wody(malo podlalem gdyz po 5 dniach ziemia niebyla bardzo sucha) a nastepnym razem sama woda.

A tak pozatym to pojawily sie male czarne muszki (chyba ziemórki).  Co mozecie o nich powiedziec? sa szkodliwe? jak mozna je zwalczyc domowymi sposobami? 

Troche czytalem na temat tych muszek ale co doswiadczenie to doswiadczenie wiec licze na wasza pomoc.

Teraz kilka fotek:

Razem:

20150127 142903

20150127 142941

Najlepsza:

20150127 143059

20150127 142919

Srednie:

20150127 143133

20150127 143128

20150127 143111

Najslabsza:

20150127 143151

20150127 143145

20150127 142927

20150127 143006

Mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie:

Chcialby wykielkowac kolejne trzy ak47, wrzucic do boxu w malych doniczkach i polozyc je na doniczki w boxie.
Tylko ze fotoperiod jest w tej chwili 12/12 jak to bedzie oddzialywalo na nowe roslinki?

Z gory dzieki za zainteresowanie.
I oczywiscie licze na pomoc bardziej doswiadczonych growerow :)
Pozdro.

Opublikowano

Skończ pierw te, dopiero później wstaw następne. Z tego co widzę, to planty wyglądają na wygłodniałe, no i nie wiem co tam z temperaturą masz. Ogólnie to za ciekawie to nie wygląda. Czasami jak są przelane za dużą ilością wody, to też przestają rosnąć... Dużo niewiadomych by coś ocenić i poradzić.....

Opublikowano

Jezeli chodzi o warunki to 25 do 28 C dzien, 19 do 21 noc, wilgotnosc w tej chwili 50-60%.

Podlewam co 5-6 dni jak na glebokosc 3 cm maja sucho. Na poczatku lampe trzymalem bardzo nisko okolo 15 cm nad plantami na zarowce MH. Przy zmianie na hps trzymam okolo 20-35cm nad szcczytami. Wiec wydaje mi sie ze warunki okey tylko ze moze zapozno papu dostaly.

Opublikowano

oniż lampę... jeżeli nie dostają temperaturą po dupie od lampy, to nie musisz ją tak wysoko trzymać... zaraz znajdę fajny grafik i zamieszczę ;)

gallery_37604_952_108520.jpg

Opublikowano

rs4 ma rację... szybciej będziesz miał zdrowe i dobre plony. Jak zaczniesz teraz to jeszcze 2 plony przed latem byś zdołał zebrać, a jeżeli chcesz jeszcze z nimi powalczyć, to opryskaj je canna cure... powinny trochę odżyć i co najważniejsze, pozbędziesz się robactwa ;)

Opublikowano

Zawsze to coś z nich będzie, teraz jak przestawiłeś na HPS powinny ruszyć, w ogóle za późno dałeś im HPSa, i sporo innych problemów, niektóre prawie w ogóle się nie rozwijają, moim zdaniem ziemia jest nie bardzo, i sporo błędów popełniłeś, tak to z automatami jest, jak je uszkodzisz na początku to dalej już nie lepiej nie będzie... 

Opublikowano

Teraz kwestia tego jakie błędy popełniłem, gdyż robiłem wszystko tak jak opisywałem w gl :/  następnym razem napewno zmienię ziemię na light mixa a co więcej to nie mam pojęcia  :wacko:

Czyli nie ma sensu na tym fp wkładać kolejnych sadzonek?

Opublikowano

@Kolesio - zrób jak prawi rs4. Ja wyjebałem to co miałem i lece za kilka dni z następnymi.

Człowiek na błędach się uczy. I teraz już nie ma znaczenia czy błąd był po Twojej stronie.

W growie nie chodzi o to by coś tam z nich było , tylko żeby patrząc na rozwój roślin micha się jarzyła za każdym razem gdy się zagląda w boxa :) Bo wkładamy w to czas , jak by nie było kasę , ale najważniejsze jest serducho. I gdy rośliny idą jak blacie w deszczu to właśnie serducho najbardziej doskwiera ;)

Ziemie to faktycznie LightMixa zapodaj , bedziesz miał kontrolowane osuszanie podłoża.I będzi git.

Głowa do góry i do przodu :)

I nie zgodze się z opinią Vita co do automatów. Ja jak wiesz , miałem teraz pełnosezonówkę po drodze coś poszło nie tak i reasumująć wyszło gorzej jak u Ciebie.

I nie ma znaczenia czy to auto czy fullseason.Coś się zjebie po drodze dojdzie słaba roslina i efekt jak u Ciebie lub u mnie.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+