Ambasadorka Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Tłusty i nie zdrowy za to bardzo smakowy. Polskie jadło. Smalczyk Zbójnicki z dziczyzną Smalec choć nie zdrowy i tuczący bardzo smaczny i sycący. Dla osób z dietą nie polecany, lecz na pac-man'a uwielbiany. Taki smalec jest nie tylko dobry na chlebku z majerankiem i ogórkiem. Można używać go do kraszenia pierogów lub doprawiania zup. Pysznie komponuje się z pyzami, kluskami śląskimi. Do mojego przepisu użyłam dziczyzny z dzika i jelenia. Produkty: kiełbasa z jelenia kiełbasa z dzika boczek mięso mielone cebula pieczarki jabłko kwaśne sól,pieprz majeranek słonina / smalec czosnek Kiełbasy, boczek, oraz cebulę kroję w kosteczkę. Czosnek przeciskam przez praskę.Podsmażam boczek na patelni, gdy puści tłuszcz dodaje czosnek,cebulę i kiełbasy. Smażę do momentu gdy cebula zrumieni się.Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaje do mięsa, podsmażam kilka minut.Całość zdejmuję z ognia i studzę. Mięso mielone smażę na tej samej patelni co poprzednie składniki dodaje do pozostałych składników. Słoninę rozpuszczam w głębokiej patelni, dolewam mięsa i ustawiam na mały ogień na ok.30 minut.Pod koniec smażenia, ok 20 minut dodaje starte jabłko na grubych oczkach, dokładnie mieszam.Pod sam koniec doprawiam, solą pieprzem i dużą ilością majeranku. Przelewam do słoika i studzę. Smalec gdy stężeje jest gotowy do spożycia.Najlepiej smakuje na domowym chlebie żytnim z ogórkiem duża porcją majeranku. Dla osób na diecie nie polecam bądź tez zachęcam do uprawiania więcej sportu długi spacer wybaczy grzech podjedzenia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Share on other sites Więcej opcji udostępniania...
PoLek Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Nie ma jak smalczyk wlasnej roboty, jeszcze jak ze swojskiego miesa, to juz w ogole wypas po pachy, takze przepis napewno sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Share on other sites Więcej opcji udostępniania...
Dzik Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tłusty i nie zdrowy oj tu się nie zgodzę - bardzo zdrowy dieta optymalna / Kwaśniewskiego odpowiada dlaczego, niezdrowy jest dodatek pieczywa do niego dlatego powinno byść dobrej jakości i smarowne grubo ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Share on other sites Więcej opcji udostępniania...
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.