Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Przeliczając to około 8/10 tysięcy. Inwestycji nie koniec, potrzebuje jeszcze szynę do oświetlenia to też około 1000zł, drugi tłumik, może jeszcze jeden rząd autopotów, spokojnie 6 sztuk jeszcze wejdzie :) Ale to w przyszłości.

Wypowiem się na temat wentylatora TD Silent Metal, niestety nie jest taki cichy jak go chwalą, cichsze są AirBoxy a cena mniej więcej taka sama. 

Tłumik sztywny jest lepszy od tłumika elastycznego, ale nic nie szkodzi, elastyczny zostanie przed a w przyszłości dokupię sztywny i założę za wentylatorem.

Opublikowano

Zapewne chodzi Ci o Super Spreader, w skrócie to zapobiega powstawaniu HotSpotów.

Super Spreader znacznie redukuje wydzielane ciepło lamp wyładowczych. Zwiększa również powierzchnię naświetlania uprawy, przez co redukuje zużycie energii elektrycznej.

Zastosowanie Super Spredera w Adjust-A-Wings pozwala umieścić reflektor już 20 cm nad rośliną.

Jedyne co mam GIB'a to mikroskop. 

Okulary są firmy NewLite Vision 

Opublikowano

no fajnie a można coś takiego zmontować samemu czy jest to jakoś specjalnie wykonane?

Już poczytałem i wiem. Sprawdzałeś może ile mniej prądu pobiera ten zasilacz czy to bujda co tam piszą?. 

Masz na nim możliwość regulowania mocy? 

Opublikowano

no fajnie a można coś takiego zmontować samemu czy jest to jakoś specjalnie wykonane?

Jak ktoś ma odpowiednie narzędzia i smykałkę to zapewne można, wszystko można :) Tylko potrzebny był by wzór lub dokładne wymiary itd.

Sprawdzałeś może ile mniej prądu pobiera ten zasilacz czy to bujda co tam piszą?. 

Mówisz o Lumateku ? Nie sprawdzałem ale nie muszę, magnetyczne zasilacze się zużywają i to normalne że z czasem pobierają coraz więcej prądu. Elektroniczne/cyfrowe nie mają tej wady, Lumatek nigdy mnie nie zawiódł :) Nie brzęczy, nie grzeje się tak jak magnetyczny, nie ma mrógania na zdjęciach jak na magnetycznych, żarówki dłużej żyją i jeszcze można tak wymieniać. Nigdy nie użyje już magnetycznego ;)

Masz na nim możliwość regulowania mocy?  

Ta wersja Lumateka nie ma DIM, ma tylko przełącznik na Super Lumen, nie potrzebny mi DIM w tym projekcie bo i tak musiał by latać na 600W od początku na taką powierzchnię.

Także jak ktoś chce zacząć inwestować w grow to polecam taki schemat:

Najpierw namiot, następnie zasilacz, a później to już można wymieniać pierdoły na coraz lepsze :)

Jak się zastanawiasz czy brać cyfrowy to bierz śmiało, będziesz z niego zadowolony.

• Upvote 1
Opublikowano

Właśnie tak chcę to zacząć. A do takiego zasilacza 600 można założyć 400 żarówkę?

nie, chyba że masz opcję DIM i ustawisz na 400W. Żarówki możesz ustawić na mniej ale nie więcej, czyli 600W żarówkę możesz przykręcić (DIM) lub podłączyć do zasilacza 400W.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+